Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος ομαδικός τάφος κοντά στο Κίεβο, βομβαρδίστηκαν σχολείο και πολυκατοικία στο Σιεβιεροντονέτσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 46η ημέρα, χωρίς να υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης και φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας σκληρές εικόνες από τις εχθροπραξίες. Ένας νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων εντοπίστηκε σε χωριό κοντά στο Κίεβο, ενώ η Ρωσία βομβάρδισε σχολείο και πολυκατοικία στο Σιεβιεροντονέτσκ. 

Ο νέος ομαδικός τάφος, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ουκρανίας, εντοπίστηκε το Σάββατο στο χωρίο Μπουζόβα, περιοχή οντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τις δυνάμεις του Κιέβου. Τα πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων, αλλά ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη. Σημειώνεται ότι ουκρανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο στις αρχές Απριλίου για δεκάδες νεκρούς στο χωριό Μπουζόβα και γύρω από αυτό, για περίπου 30 πτώματα.

«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Τάρας Ντίντιτς, τοπικός αξιωματούχος. 

Υπενθυμίζεται ότι ο εντοπισμός ομαδικών τάφων και πτωμάτων αμάχων σε πόλεις και χωριά γύρω από το Κίεβο που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις αφού αποσύρθηκε ο ρωσικός στρατός προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ειδικά στην Μπούτσα, βορειοδυτικό προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Click4more: Διάγγελμα Ζελένσκι: Επανέλαβε την έκκληση για διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Σχολείο και πολυκατοικία επλήγησαν στο Σιεβιεροντονέτσκ

Παρά όμως τον ήδη μεγάλο και τραγικό απολογισμό του πολέμου, το σφυροκόπημα από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται. Ενα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν το πρωί της Κυριακής (10.04.2022) στο Σιεβιεροντονέτσκ, στην πολιορκημένη περιφέρεια του Λουχάνσκ. 

«Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες», αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι κάτοικοί της θα έχουν σήμερα στη διάθεσή τους 9 τρένα για την απομάκρυνσή τους από την περιφέρεια αυτή που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το Reuters δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία για τα πλήγματα σε σχολείο και πολυκατοικία της περιοχής. 

Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι για σκληρή μάχη στο Ντονμπάς

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η απειλή για το Κίεβο έχει αποκλιμακωθεί μεν, όμως ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον έτοιμος για σκληρή μάχη με τους Ρώσους στο Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ουκρανοί αξιωματούχοι κάλεσαν τις τελευταίες ημέρες τον άμαχο πληθυσμό στους ανατολικούς τομείς της χώρας να εγκαταλείψει την περιοχή ενόψει της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
49
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 5
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 14
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9