Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μεντβέντεφ για ΗΠΑ – «Αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον πλανήτη»

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έβαλε στο στόχαστρό του τις ΗΠΑ με αφορμή την εμπλοκή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως μία αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον κόσμο.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «την εξόντωση των αυτοχθόνων Αμερικανών, τις πυρηνικές επιθέσεις στην Ιαπωνία και μία σειρά από πολέμους από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν».

«Ολόκληρη η αμερικανική ιστορία, ξεκινώντας από την κατάκτηση των ιθαγενών Ινδιάνων, είναι ένας αιματηρός πόλεμος εξόντωσης» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα».

Στην ανάρτησή του στο Telegram ο νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας χρησιμοποίησε ξανά τη απειλή πυρηνικής επίθεσης, λέγοντας ότι το να προσπαθεί η Δύση να τιμωρήσει μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα!

Ο Μεντβέντεφ και τα κουμπιά των πυρηνικών 

Οι απόπειρες να χρησιμοποιηθούν δικαστήρια για τη διερεύνηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπε ο Μεντβέντεφ, θα ήταν μάταιες και θα διέτρεχαν τον κίνδυνο παγκόσμιας καταστροφής.

«Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι παράλογη. Και δυνητικά συνιστά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε στο Telegram.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν το 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως, έχοντας η κάθε μια περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα.

Ο Μεντβέντεφ, όταν ήταν πρόεδρος, την περίοδο από το 2008 έως το 2012, εμφανιζόταν ως μεταρρυθμιστής που επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τη Δύση. Αλλά από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως ένα σκληροπυρηνικό φερέφωνο του Κρεμλίνου, αναφέρει το Reuters στο τηλεγράφημά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε μια παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, η οποία αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WP: Το Πεντάγωνο ζητά από τον Λευκό Οίκο πάνω από 200 δισ. δολάρια για τον πόλεμο – «Να ευχαριστήσετε τον Νετανιάχου» σχολιάζει ο Αραγτσί
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ποσό θα επιδιώξει να αυξήσει «επειγόντως» την παραγωγή κρίσιμων όπλων που δαπανώνται λόγω του πολέμου
Πεντάγωνο
Ανάλυση CNN: Το αποδυναμωμένο Ιράν επιμένει στην παράταση του πολέμου – Η στρατηγική αντίστασης της Τεχεράνης
Παρά τις καταστροφές, όσοι έχουν επιζήσει από την ηγεσία του Ιράν δείχνουν αποφασισμένοι να παρατείνουν τη σύγκρουση, χρησιμοποιώντας κλιμακούμενη ρητορική και στρατηγική ασύμμετρου πολέμου
Ιρανός αστυνομικός σε διαδήλωση στην Τεχεράνη
Νέο χτύπημα στο MAGA από τον Τζο Κεντ – «Μας είχαν αποκόψει από τον Τραμπ – Δεν υπήρχε λόγος για χτύπημα στο Ιράν»
Έσπασε την σιωπή του ο Τζο Κεντ ο οποίος παραιτήθηκε από επικεφαλής της υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας - Μίλησε στον επίσης εξοργισμένο και πρώην υποστηρικτή των MAGA, Τάκερ Κάρλσον
Ο Τζόζεφ Κεντ