Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι βομβάρδισαν το Φιδονήσι λίγο μετά την ύψωση της ουκρανικής σημαίας

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος έπληξε Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι η ουκρανική σημαία υψώθηκε ξανά στο νησί.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κοντεύει τους 4,5 μήνες το Φιδονήσι στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει να αποτελεί στόχο των Ρώσων εισβολέων. O Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του ουκρανού προέδρου, ανάρτησε ένα βίντεο στο Telegram που δείχνει τρεις στρατιώτες να υψώνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία στο νησί από το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις 30 Ιουνίου αφού δέχτηκαν σφοδρή επίθεση πυροβολικού και πυραύλων από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Κατά την καθημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι τμήμα της ουκρανικής διμοιρίας στο νησί «εξουδετερώθηκε».

«Περίπου στις 5 πμ, πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο αποβιβάστηκαν στο νησί και τράβηξαν φωτογραφίες με τη σημαία. Ένα αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων εξαπέλυσε άμεσα επίθεση με πυραύλους υψηλής ακριβείας στο Φιδονήσι με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί τμήμα του ουκρανικού στρατού», σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε βίντεο της SUN από την ύψωση της ουκρανικής σημαίας στο Φιδονήσι: 

Το μικρό αυτό νησί είναι σημαντικό εξαιτίας της εγγύτητάς του με τους θαλάσσιους διαδρόμους προς το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέσυρε την περασμένη εβδομάδα τις δυνάμεις της από το νησί ως «κίνηση καλής θέλησης» για να δείξει ότι δεν παρεμποδίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε να επιτραπεί η μεταφορά σιτηρών στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D
Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ
«Η προσέγγιση στα Στενά του Ορμούζ θα θεωρηθεί συνεργασία με τον εχθρό και το πλοίο που παραβιάζει την απαγόρευση θα γίνει στόχος», λέει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Δύο πλοία με ινδική σημαία δέχτηκαν επίθεση στα Στενά του Ορμούζ, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Ινδίας
Ο πρέσβης του Ιράν στο Νέο Δελχί κλήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΥΠΕΞ της Ινδίας μετέφερε τη βαθιά ανησυχία της για το περιστατικό
Τάνκερ και πλοία στα Στενά του Ορμούζ