Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: ΟΗΕ και Βρετανία καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κατά του εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας καταδικάζουν τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Βρετανία, από την οποία σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, εξέφρασε την ανησυχία του Οργανισμού για τις εντεινόμενες μάχες στην Ουκρανία και για την «αξιοκατάκριτη» επίθεση με πυραύλους στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ.

«Είναι αξιοθρήνητο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Οποιοδήποτε είδος μη στρατιωτικής υποδομής, κάτι που περιλαμβάνει προφανώς εμπορικά κέντρα και αμάχους, δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί στόχος», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.

«Η σκληρότητα και η βαρβαρότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν» 

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη ρωσική επίθεση που όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, καταδεικνύει τη «σκληρότητα και τη βαρβαρότητα» του Βλαντίμιρ Πούτιν και το μόνο που κάνει είναι να «ενισχύει την αποφασιστικότητα» της Δύσης να στηρίξει το Κίεβο.

https://twitter.com/ua_parliament/status/1541441338972971014

«Αυτή η φρικτή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τα βάθη της σκληρότητας και της βαρβαρότητας στα οποία είναι έτοιμος να βυθιστεί ο Ρώσος ηγέτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και όλων των άλλων χωρών της G7 να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

Το ρωσικό πλήγμα σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, όπου κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 10