Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα πολεμοφόδια των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα πολεμοφόδια των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν οι Ρώσοι
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που είχε εφοδιάσει την Ουκρανία οι ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε η Ρωσία, με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να ανακοινώνει ότι πέτυχε πλήγμα με πυραύλους ακριβείας.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε απόψε Κυριακή (8.5.2022) ότι πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό με τον οποίο είχαν εφοδιάσει τις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες της Δύσης, τα οποία βρίσκονταν σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πόλη Σολεντάρ.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι κατέστρεψε έξι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και όπλων του πυροβολικού στις περιφέρειες Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ και Χαρκόβου ενώ η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό Su-25.

Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ νωρίτερα είπε ότι οι Ρώσοι έπληξαν το διυλιστήριο του Λισιτσάνσκ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Σέρχι Χαϊντάι στο Telegram, το πλήγμα αυτό εντάσσεται σε μια πρόσφατη σειρά επιθέσεων. Υπέστησαν ζημιές οι εγκαταστάσεις, όπως ο χώρος όπου παραλαμβάνεται το αργό πετρέλαιο και αναμιγνύεται με άλλα στοιχεία, στη διαδικασία της διύλισής του. Ο Χαϊντάι πρόσθεσε ότι τα συνεχιζόμενα πυρά δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις