Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θλίψη εκφράζει η Τουρκία για το μακελειό του Κραματόρσκ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα Παρασκευή (8.4.2022) τη «μεγάλη θλίψη» της για την πολύνεκρη πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας, ζητώντας παράλληλα «επειγόντως το άνοιγμα» των διαδρόμων απομάκρυνσης των αμάχων.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι είναι οι νεκροί, εκ των οποίων 5 παιδιά, και δεκάδες οι τραυματίες από το πλήγμα δύο πυραύλων νωρίτερα σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος σταθμός χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους για να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο.

«Αυτό το τραγικό συμβάν απέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη διασφάλιση της ασφαλούς απομάκρυνσης των αμάχων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στενός σύμμαχος της Ουκρανίας, η Τουρκία φροντίζει να διατηρεί επαφές με το Κίεβο και τη Μόσχα, ενθαρρύνοντας τα δύο μέρη να ξαναρχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ