Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο ντοκουμέντο – Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα βίντεο με στρατιώτες που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας να πυροβολούν Ρώσους έξω από ένα χωριό κοντά στο Κίεβο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο Guardian, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά του.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο, φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, δίπλα σε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος ακούγεται να ανασαίνει βαριά ενώ έχει ένα σακάκι γύρω από το κεφάλι του. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times ανέφεραν ότι επαλήθευσαν το βίντεο και το BBC είπε ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πτώματα στο έδαφος.

«Είναι ακόμα ζωντανός. Κοίτα, είναι ακόμα ζωντανός. Λαχανίζει», ακούγεται ένας άνδρας στο βίντεο να λέει στα ρωσικά – μια γλώσσα που ομιλείται ευρέως στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι. Συνεχίζει να κινείται, οπότε ο στρατιώτης πυροβολεί ξανά και σταματά. Στη συνέχεια ακούγεται ένας στρατιώτης να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία». Ένας άντρας απαντά με τη φράση: «Δόξα στους ήρωες». Ο ήχος τελειώνει με έναν άνδρα να λέει: «Μην έρχεστε στη γη μας».

Ποια η αντίδραση του Κιέβου

Οι ζωντανοί στρατιώτες στο βίντεο φορούν τα ουκρανικά χρώματα, μπλε και κίτρινο, στα χέρια τους, ενώ οι άνδρες στο πάτωμα φορούν λευκά περιβραχιόνια, στο χρώμα των ρωσικών στρατευμάτων. Λίγα μέτρα μακριά από τα πτώματα βρίσκεται ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMD-2 το οποίο χρησιμοποιείται από τη ρωσική αερομεταφερόμενη μονάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε την Πέμπτη ότι είδε το βίντεο και ότι «θα διερευνηθεί σίγουρα».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι δεν είχε δει το βίντεο, αλλά δήλωσε: «Θα πω ότι κάθε αναφορά για πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να παρακολουθείται ή να εξετάζεται, και φυσικά, οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οποιαδήποτε έγκλημα πολέμου είναι πάντα απαράδεκτο».

Το βίντεο εμφανίζεται λίγες μέρες αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε το ρωσικό στρατό ότι διέπραξε τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στην πόλη Μπούτσα, μια πόλη 15 μίλια βόρεια του Κιέβου.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
11η Σεπτεμβρίου: Πώς η Gen Z μαθαίνει για τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου
Συγκλονιστικά βίντεο από την επίθεση του Ισραήλ σε υπόγειες εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ - Καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ
Επιτέθηκαν στην οροσειρά Αλί αλ-Ταχέρ όπου η Χεζμπολάχ πιστεύεται ότι είχε κατασκευάσει ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και αποθήκες όπλων
λιβανος εκρηξη