Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο ντοκουμέντο – Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους

Ένα βίντεο με στρατιώτες που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας να πυροβολούν Ρώσους έξω από ένα χωριό κοντά στο Κίεβο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο Guardian, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά του.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο, φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, δίπλα σε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος ακούγεται να ανασαίνει βαριά ενώ έχει ένα σακάκι γύρω από το κεφάλι του. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times ανέφεραν ότι επαλήθευσαν το βίντεο και το BBC είπε ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πτώματα στο έδαφος.

«Είναι ακόμα ζωντανός. Κοίτα, είναι ακόμα ζωντανός. Λαχανίζει», ακούγεται ένας άνδρας στο βίντεο να λέει στα ρωσικά – μια γλώσσα που ομιλείται ευρέως στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι. Συνεχίζει να κινείται, οπότε ο στρατιώτης πυροβολεί ξανά και σταματά. Στη συνέχεια ακούγεται ένας στρατιώτης να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία». Ένας άντρας απαντά με τη φράση: «Δόξα στους ήρωες». Ο ήχος τελειώνει με έναν άνδρα να λέει: «Μην έρχεστε στη γη μας».

Ποια η αντίδραση του Κιέβου

Οι ζωντανοί στρατιώτες στο βίντεο φορούν τα ουκρανικά χρώματα, μπλε και κίτρινο, στα χέρια τους, ενώ οι άνδρες στο πάτωμα φορούν λευκά περιβραχιόνια, στο χρώμα των ρωσικών στρατευμάτων. Λίγα μέτρα μακριά από τα πτώματα βρίσκεται ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMD-2 το οποίο χρησιμοποιείται από τη ρωσική αερομεταφερόμενη μονάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε την Πέμπτη ότι είδε το βίντεο και ότι «θα διερευνηθεί σίγουρα».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε ότι δεν είχε δει το βίντεο, αλλά δήλωσε: «Θα πω ότι κάθε αναφορά για πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να παρακολουθείται ή να εξετάζεται, και φυσικά, οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οποιαδήποτε έγκλημα πολέμου είναι πάντα απαράδεκτο».

Το βίντεο εμφανίζεται λίγες μέρες αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κατηγόρησε το ρωσικό στρατό ότι διέπραξε τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων αμάχων στην πόλη Μπούτσα, μια πόλη 15 μίλια βόρεια του Κιέβου.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha