Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ορκίζεται νίκη στην Λωρίδα της Γάζας – «Θα είναι μακρύς πόλεμος»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ορκίζεται νίκη στην Λωρίδα της Γάζας – «Θα είναι μακρύς πόλεμος»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε για ακόμα μια φορά αποφασισμένος να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας πως ο πόλεμος σήμερα ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος.

«Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο, θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας.

«Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

«Πλήξαμε 11.000 στόχους»

Νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ο στρατός του έχει πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας από την αρχή των νέων σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν με την επίθεση της Χαμάς 7 Οκτωβρίου.

«Από την αρχή του πολέμου, οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν περισσότερους από 11.000 στόχους που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να υποδεχτεί σήμερα μέσω του μεθοριακού περάσματος της Ράφα βαριά τραυματισμένους Παλαιστινίους για νοσηλεία τους σε αιγυπτιακά νοσοκομεία. Σύμφωνα με παλαιστιανικές αρχές πρόκειται για 81 τραυματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κατάρ μεσολάβησε για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και τη Χαμάς, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατόχων ξένων διαβατηρίων και κάποιων τραυματιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα παραμείνει ανοιχτό το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.

9 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εννιά μέλη του σκοτώθηκαν χθες Τρίτη σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι απώλειες ανέρχονται πλέον σε 326, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις