Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 100 νεκροί στην Δυτική Όχθη μέσα σε 18 μέρες σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 100 νεκροί στην Δυτική Όχθη μέσα σε 18 μέρες σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους

101 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από Ισραηλινά πυρά εδώ και 18 μέρες όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, μετά δηλαδή την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Γάζα.

Η ένταση στη Δυτική Όχθη ήταν οξυμένη ήδη πριν το ξέσπασμα των νέων συγκρούσεων, με τακτικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων και αύξηση των επιθέσεων Ισραηλινών εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων. Ο πόλεμος στη Γάζα ενέτεινε ακόμη περισσότερο την ένταση.

Εξάλλου από τις 7 Οκτωβρίου ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ έχει σκοτωθεί στη διάρκεια επιχείρησης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη συνολικά πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά, όπως επεσήμανε το υπουργείο Υγείας.

Τρεις από αυτούς στη Τζενίν, διευκρίνισε από την πλευρά του το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa επικαλούμενο τοπικές πηγές.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, επιβεβαίωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στον τομέα αυτό, μετά τη ρήψη «εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας εκρηκτικών μηχανισμών». Στην ανακοίνωση ο στρατός δεν αναφέρθηκε σε θύματα.

Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Καλκίλια, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, και ένας ακόμη στην Καλάντια, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις