Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Το μόνο που ζητάω είναι να μου δώσουν πίσω το μωρό μου» λέει η μητέρα της 21χρονης ομήρου τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Το μόνο που ζητάω είναι να μου δώσουν πίσω το μωρό μου» λέει η μητέρα της 21χρονης ομήρου τη Χαμάς

«Ούρλιαξα όταν είδα το βίντεο της Μίας» περιγράφει η μητέρα της 21χρονης που κρατείται αιχμάλωτη από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα μετά τη τρομοκρατική επίθεση στη μεθόριο του Ισραήλ πριν από δέκα μέρες.

Σημειώνεται πως το βίντεο της Μία Σεμ δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η 21χρονη γαλλο – εβραία είναι μία από τους περίπου 200 αιχμαλώτους της Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα.

Στο βίντεο φαίνεται η Μία να δέχεται ιατρική βοήθεια αφού έχει χτυπήσει το μπράτσο της. Αμέσως μετά ακούγεται να λέει πως είναι καλά και ζητά: «Απλά πάρτε με από εδώ».

Η μητέρα της έδωσε μαζί με συγγενείς μια συνέντευξη τύπου λέγοντας πως: «Όταν είδα το βίντεο της Μίας ούρλιαξα, γιατί την είδα ζωντανή, αλλά μετά είδα ότι είναι τραυματισμένη». 

Η Κάρεν Σεμ είπε ότι είχε ακούσει φήμες ότι η Mia πυροβολήθηκε στον ώμο ή στο πόδι. Στο βίντεο φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε χτυπηθεί στο χέρι και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Βλέπω ότι είναι πολύ τρομοκρατημένη, πονάει πολύ και μπορώ να καταλάβω ότι λέει αυτό που της λένε να πει», λέει η μητέρα της.

Η 21χρονη βρισκόταν στο μοιραίο φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της εισβολής των τρομοκρατών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

 

Η μητέρα της είπε επίσης: «Έχουμε υποστεί μια εξωφρενική τρομοκρατική επίθεση που θα μπορούσε να γίνει στη Γαλλία αύριο ή στις ΗΠΑ. Ο εχθρός είναι σατανικός» και κατέληξε λέγοντας: «Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου». 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα την «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή της». Ο Μακρό είπε στους δημοσιογράφους από τα Τίρανα: «Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός… για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τις έντονες συνομιλίες που διεξάγουμε αυτή τη στιγμή». Συνέχισε λέγοντας πως οι συνομιλίες «προχωρούν και τις παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό».

Πρώην επικεφαλής της γενικής υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ, ο Γιάκοβ Πέρι, που ήταν παρών στη συνέντευξη είπε: «Η πρώτη ματιά που μας έστειλε η Χαμάς ως μήνυμα, σημαίνει ότι οι άνθρωποι ζουν, αναπνέουν και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, και αναθέτουμε όλη την ευθύνη σε αυτούς, για την προσωπική τους ευημερία και την επιστροφή τους στο σπίτι».

Σύμφωνα με τους New York Times, το βίντεο με τη Σεμ γυρίστηκε πριν από τουλάχιστον έξι ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις