Κόσμος

Πολωνία: «Η Ρωσία σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες στον αέρα – Στοχεύει εμπορικές πτήσεις προς τις ΗΠΑ»

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Πολωνός Πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ υποδέχθηκε σήμερα (15.01.2025) στην Βαρσοβία τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου και συζήτησαν την πορεία του πολέμου αλλά και τις «υβριδικές απειλές» από την Ρωσία όχι μόνο στην Πολωνία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Ρωσία σχεδιάζει «τρομοκρατικές ενέργειες» όχι μόνο ενάντια στην Πολωνία αλλά και εναντίον τρίτων  χωρών, κάνοντας αναφορά σε διάφορα περιστατικά με ύποπτα δέματα που έχουν εντοπιστεί σε αποθήκες αεροπορικών εταιρειών.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι τα δέματα που εξερράγησαν σε αποθήκες τροφοδοσίας στην Ευρώπη, συνιστούσαν μέρος μιας δοκιμαστικής διαδικασίας για ένα ρωσικό σχέδιο που αποσκοπούσε στην πρόκληση εκρήξεων σε εμπορικές πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι τελευταίες πληροφορίες μπορούν να επιβεβαιώσουν τη βασιμότητα των φόβων ότι η Ρωσία σχεδιάζει τρομοκρατικές ενέργειες στον αέρα όχι μόνο κατά της Πολωνίας», δήλωσε ο Τούσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Δεν ανέφερε σε ποιες πράξεις αναφερόταν ούτε ανέλυσε το περιεχόμενο των πληροφοριών.

Η Μόσχα αρνείται συστηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στις εκρήξεις στις αποθήκες ταχυμεταφορών, καθώς και στις διαρρήξεις, τους εμπρησμούς και τις επιθέσεις εναντίον ατόμων που δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι πραγματοποιήθηκαν από πράκτορες που πληρώθηκαν από τη Ρωσία. Η ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία δεν απάντησε αμέσως σε ηλεκτρονικό αίτημα για να σχολιάσει τη δήλωση του Τουσκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο για την απόφαση που έκρινε παράνομους τους τελωνειακούς δασμούς
Με την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ του ζητάει να αποφασίσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αν σκοπεύει να εξετάσει το θέμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Μαζική κυβερνοεπίθεση της Κίνας ενδέχεται να έχει κλέψει δεδομένα από σχεδόν όλους τους αμερικανούς
Μια εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση «Salt Typhoon» φέρεται να έπληξε περισσότερες από 80 χώρες και να εξέθεσε εκατομμύρια επικοινωνίες, σηματοδοτώντας μια καμπή στις κυβερνοδυνατότητες του Πεκίνου, σύμφωνα με τους New York Times
Φωτογραφία αεχείου
Βίντεο σοκ στη Νέα Υόρκη με έφηβο που ακινητοποιείται βίαια από την αστυνομία - Οργισμένες αντιδράσεις στο διαδίκτυο
Μια βίαιη σύλληψη στη Νέα Υόρκη, καταγεγραμμένη σε βίντεο και δημοσιευμένη στο Instagram, αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τις μεθόδους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης
Στιγμιότυπο από την επέμβαση της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη
11
Ημέρα εθνικού πένθους στην Πορτογαλία μετά την τραγωδία με τους 15 νεκρούς σε εκτροχιασμό τελεφερίκ - «Το Γκλόρια διαλύθηκε σαν χαρτόκουτο»
Μεταξύ των θυμάτων της εκτροπής υπάρχουν και ξένοι τουρίστες, αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν έχουν ταυτοποιήσει τα θύματα ούτε έχουν αποκαλύψει την εθνικότητά τους
Οι πρώτοι ανταποκριτές επιχειρούν στον τόπο του δυστυχήματος στο τελεφερίκ Gloria της Λισαβόνας
3
Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για γενική συμφωνία στη Γάζα μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα διαβεβαιώνει πως είναι έτοιμο για μια συνολική εκεχειρία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, ενώ το Ισραήλ απορρίπτει για ακόμη μία φορά την πρότασή της
Ισραηλινά στρατεύματα έξω από τη Γάζα