Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Που εξαφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Βόρεια Κορέα: Που εξαφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν. Από την ημέρα που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε σε παράσταση με τη σύζυγό του, κανείς δεν τον έχει δει ξανά και οι θεωρίες… συνωμοσίας δεν άργησαν.

Η απουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει προκαλέσει αίσθηση και γιγαντώνει σενάρια σχετικά με την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ενώ μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες, τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ δημοσίευαν φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν, ξαφνικά αυτό σταμάτησε.

Η απουσία του έδωσε το έναυσμα για να αρχίσουν τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Γιατί αν η υγεία του δεν είναι καλά, δεν είναι ούτε και το… καθεστώς του!

Στις αρχές του περασμένου χρόνου υπήρξαν αναφορές πως ομάδα δυσαρεστημένων στρατιωτικών είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ήδη τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Βουλής στην Πιονγιανγκ. Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν εμφανιστεί, τα σενάρια θα γίνουν… βεβαιότητα πως κάτι συμβαίνει. Αν εμφανιστεί, όλοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν αν υπάρχει θέμα υγείας.

«Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι ο Κιμ δεν είναι καλά και υποστηρίζονται από ένα video που τον δείχνει να μην περπατάει καλά, τόσο τον Ιούλιο όσο και πριν από λίγο καιρό. Ήταν σαφές ότι δεν μπορούσε να περπατήσει γρήγορα ούτε ευθεία», είπε στην Telegraph ο Toshimitsu Shigemura, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Waseda.

«Ένας ακόμη λόγος που ο Κιμ δεν εμφανίζεται μπορεί να είναι η μάχη εξουσίας μέσα στο στρατό της Βόρειας Κορέας, που σημαίνει ότι η κατάσταση στην Πιονγιάνγκ είναι ακόμη ασταθής. Ή έχει συμβεί κάποιο ατύχημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου όταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και η σύζυγός του Ρι Σολ-ζου βρέθηκαν στην παράσταση του γυναικείου συγκροτήματος Moranbong.

Πηγή: Telegraph, lesechos.fr
Φωτογραφίες: YONHAP / Rodong Sinmun – YONHAP/KCNA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήθελε να περάσει κολυμπώντας στη Βόρεια Κορέα για να δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Με πυραύλους απάντησε στην επίσκεψη Πάπα στη Ν.Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η γυναίκα που πρόσφερε σεξ για να κλέψει μυστικά υπέρ της Βόρειας Κορέας – Η Μάτα Χάρι της Πιονγιάνγκ ζει εξόριστη και συντηρείται με επιδόματα

Γιατί κουτσαίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε