Κόσμος

Πούτιν σε Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: “Ηρέμησε”!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά για πρώτη φορά μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Συρία και οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις προοπτικές συνεργασίας τους στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία στο πλαίσιο της συριακής κρίσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «ένα φάσμα κρίσιμων ζητημάτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο. Η έμφαση δόθηκε στην προοπτική συνεργασίας των ρωσικών και αμερικανικών προσπαθειών στην μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία εντός του πλαισίου της συριακής κρίσης».

Ο Πούτιν και ο Τραμπ συμφώνησαν να δώσουν οδηγίες στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να ενταντικοποιήσουν τις προσπάθειες τους με στόχο να καταστεί βιώσιμο το καθεστώς εκεχειρίας στην Συρία, όπως τόνισε το Κρεμλίνο.

Ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση του υπογράμμισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τερματιστεί η βία», στην Συρία και συζήτησαν την συνεργασία των δύο χωρών στην μάχη ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές σε όλη την Μέση Ανατολή.

«Η συνομιλία ήταν πολύ καλή και περιλάμβανε την συζήτηση για δημιουργία ζωνών ασφαλείας και αποκλιμάκωσης για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης για ανθρωπιστικούς και άλλους λόγους», τόνισε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον θα στείλει την Τετάρτη ή την Πέμπτη εκπρόσωπό της στις συνομιλίες που διεξάγονται για την Συρία στην Αστάνα.

Αναφορικά με την Βόρεια Κορέα, ο Λευκός Οίκος τόνισε πως οι δύο ηγέτες «συζήτησαν για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την πολύ επικίνδυνη κατάσταση στην Βόρεια Κορέα», ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε πως ο πρόεδρος Πούτιν κάλεσε για «αυτοσυγκράτηση και μείωση των εντάσεων».

Νεκρός Ρώσος στρατιωτικός στη Συρία

Νωρίτερα, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ένας στρατιωτικός του σύμβουλος σκοτώθηκε στην Συρία από πυρά ελεύθερου σκοπευτή των αντικαθεστικών δυνάμεων, καθώς πραγματοποιούσε εκπαίδευση στα μέλη μιας μονάδας πυροβολικού του συριακού στρατού.

“Ο αντισυνταγματάρχης Αλεξέι Μπουτσελνίκοφ σκοτώθηκε από μαχητικά πυρά στην Συρία. Ήταν μέλος μιας ομάδας Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων που εκπαίδευαν προσωπικό των μονάδων πυροβολικού του συριακού στρατού”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εξέλιξη – θρίλερ στο Μονακό: Στη Γερμανία εντοπίστηκε η γυναίκα που καταζητείται για την έκρηξη με στόχο τον Ουκρανό ολιγάρχη – Ντύθηκε άντρας
Οι αρχές του Μονακό ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη (02.07.2026) ότι τυτοποιήθηκε πρόσωπο ως ύποπτο για την επίθεση στον Ουκρανό Βαντίμ Γερμολάεφ με παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα
Αστυνομία στο Μονακό
Νέα νύχτα κόλασης στην Ουκρανία με συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς – Ημέρα πένθους στο Κίεβο μετά τα πλήγματα με τους 30 νεκρούς
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στα νέα ρωσικά πλήγματα - Ανάμεσά τους και ένα παιδί κάτω των 2 χρόνων - Αντίποινα υπόσχεται το Κίεβο - 2 νεκροί και στην Ρωσία
REUTERS