Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ο playboy μονάρχης, η Σαρλίν και τα σκάνδαλα

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ο playboy μονάρχης, η Σαρλίν και τα σκάνδαλα
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γαλαζοαίματους στον κόσμο και σήμερα 14.03.2024 κλείνει τα 66 του χρόνια. 

Ένας από τους πιο πλούσιους μονάρχες στον κόσμο, γιος του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και της διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού και σταρ του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήξερε να περνάει καλά στα νιάτα του και αυτό φαίνεται ότι χρόνια αργότερα το πλήρωσε και μάλιστα ακριβά… 

Ο Αλβέρτος γεννήθηκε στην Παλάτι του Μονακό στις 14 Μαρτίου 1958. Είναι ο Πρίγκιπας του Μονακό και επικεφαλής του Πριγκιπικού Οίκου των Γκριμάλντι.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, είναι ο μόνος γιος του πρίγκιπα Ρενιέ και της πριγκίπισσας Γκρέις Κέλι, οι οποίοι εκτός από αυτόν, απέκτησαν τις πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανί του Μονακό.

Το 1977 θα γραφτεί στο Κολέγιο Άμερστ της Μασαχουσέτης. Εκεί, χρησιμοποιώντας το όνομα Άλμπερτ Γκριμάλντι, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, οικονομικά, μουσική και αγγλική λογοτεχνία.

Εκτός όμως από τις σπουδές του, ο πρίγκιπας Αλβέρτος διακρίνεται και στα αθλήματα.

Συμμετείχε σε μαραθώνιους, ακοντισμό, χάντμπολ, τζούντο, κολύμβηση, τένις, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, σκι, σκουός και ξιφασκία.

Έχει υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας μπόμπσλεϊ για πέντε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ταξίδεψε στον Βόρειο Πόλο με έλκηθρο με σκυλιά το 2006, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο παππού του, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. 

Στις 7 Μαρτίου 2005 ο πατέρας του Αλβέρτου, ο Πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό μπήκε σε νοσοκομείο του πριγκιπάτου, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο αναπνευστικό, στα νεφρά και στην καρδιά.

Στις 31 Μαρτίου 2005 το Παλάτι του Μονακό ανακοίνωσε ότι ο διάδοχος Αλβέρτος θα αναλάμβανε τα καθήκοντα του πατέρα του ως αντιβασιλέας, εξαιτίας της αδυναμίας του πρώτου.

Στις 6 Απριλίου 2005 ο πρίγκιπας Ρενιέ πέθανε και ο διάδοχος Αλβέρτος έγινε μονάρχης του Μονακό, ως Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄.

Με έναν πατέρα που ποτέ δεν του έδειξε εμπιστοσύνη να αναλάβει τον θρόνο και με σκάνδαλα που κυνηγούσαν τον οίκο των Γκριμάλντι, ο πρίγκιπας Αλβέρτος αποζητούσε συνεχώς την επιβεβαίωση μέσα από τις σχέσεις που είχε μέσα στα χρόνια, για τις οποίες μάλιστα το όνομά του βρισκόταν συχνά στην πρώτη σελίδα των ταμπλόιντ.

Η εργένικη ζωή του Αλβέρτου είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Παρά τις σχέσεις του με μοντέλα και ηθοποιούς, η απροθυμία του να παντρευτεί έδινε αφορμή για φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος όμως είχε διαψεύσει τα σενάρια.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ένιωσε την πίεση στις πλάτες του, όχι μόνο για τον θρόνο αλλά και το δύσκολο έργο ενός διαδόχου.

Ο γάμος με την Σαρλίν, τα παιδιά και τα εξώγαμα

Η Σαρλίν Γουίτστοκ, πρωταθλήτρια κολύμβησης από τη Νότιο Αφρική, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Μονεγάσκο γαλαζοαίματο το 2000 σε αγώνες κολύμβησης στο Μόντε Κάρλο.

Οι δυο τους πραγματοποίησαν την πρώτη επίσημη εμφάνιση ως ζευγάρι το 2006 στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο.

Παντρεύτηκαν την 1η Ιουλίου 2011. 

Στις 30 Μαΐου 2014 ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Μονακό ότι η Πριγκίπισσα Σαρλίν ήταν έγκυος, με το ζευγάρι αργότερα να ανακοινώνει ότι αναμένονται δίδυμα. Τα δίδυμα, Γαβριέλα και Ιάκωβος (Ζακ), γεννήθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2014.

Ο γιος του θα γίνει πρίγκιπας του Μονακό μετά το θάνατο του πατέρα του. 

Ο γάμος του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό και της πριγκίπισσας Σαρλίν έχει μπει πολλές φορές στο μικροσκόπιο.

Οι φήμες και τα σχετικά δημοσιεύματα για τα δάκρυα της πριγκίπισσας στην γαμήλια τελετή ανέφεραν πως μετάνιωσε για την απόφασή της αλλά δεν μπορούσε να κάνει πίσω.

Η ίδια υποστήριξε πως ήταν δάκρυα συγκίνησης, όπως συμβαίνει σε κάθε νύφη την ημέρα του γάμου της.

Οι ψίθυροι γύρω από τον βασιλικό γάμο δεν σταμάτησαν ποτέ. Τα ταμπλόιντ σχολιάζουν ότι ζουν χωριστά, εκείνη στην Ελβετία και εκείνος στο Μονακό.

Το ταξίδι της Σαρλίν στην γενέτειρά της, Νότιο Αφρική, τον Μάρτιο του 2021, όπου παρέμεινε επί μήνες έβαλε λάδι στη φωτιά και φούντωσαν οι φήμες που έκαναν λόγο για κρίση στον γάμο της με τον Αλβέρτο ή ακόμα και για επικείμενο διαζύγιο.

Η Σαρλίν και ο Αλβέρτος διέψευσαν όλα τα παραπάνω και η πριγκίπισσα δήλωσε πως δεν μπορούσε να επιστρέψει στο Μονακό λόγω χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη στη Νότιο Αφρική.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το πριγκιπάτο: «Η επέμβαση ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στη Νότιο Αφρική, όπου είναι εγκλωβισμένη η πριγκίπισσα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας μιας λοίμωξης ωτορινολαρυγγολογικής μορφής». 

Τον Νοέμβριο του 2021 η πριγκίπισσα επέστρεψε στο Μονακό όμως αμέσως μετά ταξίδεψε στη Ζυρίχη όπου νοσηλεύτηκε σε κλινική ψυχικής υγείας.

Την άνοιξη του 2022 η Σαρλίν πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Μονακό στο πλευρό του συζύγου της.

Το παλάτι διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Royaute, σύμφωνα με το οποίο το πριγκιπικό ζεύγος βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου.

«Θα ήθελα να διαψεύσω επισήμως τις κακόβουλες φήμες που διακινούνται από το γαλλικό περιοδικό Royauté. Παρακαλώ αγνοήστε αυτό το άρθρο που είναι εντελώς αβάσιμο», είπε ένας εκπρόσωπος του πριγκιπάτου. 

Τον Μάιο του 2023, η Σαρλίν εμφανίστηκε αγέλαστη στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Το ζευγάρι παρακολούθησε το Grand Prix της Formula 1 και μάλιστα βράβευσε και τους νικητές.

Σε σχεδόν καμία φωτογραφία από το Grand Prix της Formula 1 δεν φαίνεται να χαμογελά, εντείνοντας για άλλη μια φορά τις φήμες γύρω από το πρόσωπό της.

Τα εξώγαμα

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Αλβέρτος, παραδέχτηκε το 2005 ότι είχε ένα εξώγαμο παιδί με μια αεροσυνοδό από το Τόγκο. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2005, η Αφρικανή Νικόλ Κοστ, πρώην αεροσυνοδός της Air France, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της Αλεξάντρ Κοστ είναι παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, κάτι που σύμφωνα με την Κοστ γνώριζε ο Πρίγκιπας.

Στις 6 Ιουλίου 2005, λίγες ημέρες πριν την ενθρόνισή του στις 12 Ιουλίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος επιβεβαίωσε μέσω του δικηγόρου του ότι ο Αλεξάντρ Κοστ ήταν βιολογικό του παιδί.

Έχει επίσης μια κόρη την Τζασμίν, με την Αμερικανίδα μεσίτρια Ταμάρα Ρότολα. Το 1992 μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Ταμάρα Ρότολο, κατέθεσε μήνυση κατά του Αλβέρτου, ισχυριζόμενη ότι ήταν ο πατέρας της κόρης της, την οποία είχε ονομάσει Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι.

Η υπόθεση, η οποία πήγε σε δίκη το 1993, τελικά απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνιας, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για ακρόαση του Πρίγκιπα στη δίκη.

Στις 31 Μαΐου 2006 μετά από τεστ DNA επιβεβαιώθηκε ότι ο Αλβέρτος ήταν ο πατέρας της Τζάζμιν. Έπειτα, ο δικηγόρος του πρίγκιπα ανακοίνωσε ότι ο Αλβέρτος αναγνώριζε την κόρη του και ότι της παρεχόταν πρόσκληση για σπουδές και διαμονή της στο Μονακό.

Το 2020 αποκαλύφθηκε στον διεθνή Τύπο πως 35χρονη Βραζιλιάνα μήνυσε τον Αλβέρτο για αναγνώριση πατρότητας της 15χρονης τότε κόρη της.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα υποστήριξαν πως πρόκειται για απάτη ενώ λίγες μέρες αργότερα η Σαρλίν εμφανίστηκε δημόσια θλιμμέμνη με πανκ κούρεμα.

Σύμφωνα με την Dailymail, δύο ημέρες πριν από τον γάμο του Αλβέρτου και της Σαρλίν, την πληροφόρησαν ότι ο αγαπημένος της ίσως είναι ο πατέρας και τρίτου εξώγαμου.

Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να τη φέρουν πίσω προσφέροντάς της μία συμφωνία: να κάνει παιδί, διάδοχο του πριγκιπικού θρόνου και να αποχωρήσει αν πράγματι δεν αντέχει. Σε τηλεοπτική εκπομπή, η ίδια η Σαρλίν είχε χαρακτηρίσει ξεκαρδιστικά τα δημοσιεύματα που την έφεραν απρόθυμη να παντρευτεί τον πρίγκιπά της.

Την ημέρα του γάμου τους, είπαν στον πρίγκιπα Αλβέρτο πως θα πρέπει να κάνει τεστ πατρότητας για ένα τρίτο παιδί…

Και σαν να μην έφταναν ολα αυτά, ήρθαν και οι αποκαλύψεις του πρώην λογιστής του για τις «μυστικές πληρωμές» του Αλβέρτου στις πρώην ερωμένες του αλλά και τα αλόγιστα έξοδα της Σαρλίν. 

Οι ισχυρισμοί ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος, διατηρούσε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνει την πρώην ερωμένη του και τα παιδιά που απέκτησε εκτός γάμου – και ότι η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν, έκανε αλόγιστες δαπάνες, με την οικογένειά της επίσης στη μισθοδοσία – αποδεικνύονται μερικές από τις πιο επιζήμιες αποκαλύψεις.

Ένα είναι το σίγουρο. Οι Μονεγάσκοι δεν πλήττουν ποτέ με τη βασιλική τους οικογένεια η οποία τους τροφοδοτεί με ερωτικές ίντριγκες, γάμους, δράματα και σκάνδαλα. 

Πηγή φωτογραφιών ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις