Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία χαιρετίζουν το «αίσθημα καθήκοντός» του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την αίσθηση «υπηρεσίας και αφοσίωσης» που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος, που απεβίωσε σήμερα, Παρασκευή, 09.04.2021, χαιρέτισαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας στο συλλυπητήριο μήνυμά τους.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του» και την αφοσίωσή του «στο Στέμμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλευρό σας», γράφουν ο Φίλιππος Στ΄ και η βασίλισσα Λετίθια στο μήνυμά τους προς την βασίλισσα Ελισάβετ για τον θάνατο του συζύγου της.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και το μήνυμα Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε επίσης «τις δεκαετίες αφοσίωσης» του δούκα του Εδιμβούργου «στο λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, την Κοινοπολιτεία και την οικογένειά του». Στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παραλείπει να αναφερθεί επίσης στις «περιβαλλοντικές» ανησυχίες και το έργο του πρίγκιπα στον τομέα αυτόν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη της» για τον θάνατο του 99χρονου πρίγκιπα, με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η εκπρόσωπός της, Ούλρικε Ντέμερ.

Click4more: Η Βρετανία θρηνεί τον πρίγκιπα Φίλιππο – Δάκρυα και λουλούδια σε Μπάκιγχαμ και Γουίνδσορ

«Η φιλία του για τη Γερμανία, η ειλικρίνειά του και το αίσθημα του καθήκοντος (που τον διέκρινε) θα μείνουν αξέχαστα», τόνισε η Ντέμερ, εκ μέρους της καγκελαρίου.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν αναφέρθηκε από την πλευρά του στην «ευρωπαϊκή μοίρα» του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έζησε έναν αιώνα αναταραχών και ελπίδας στη Γηραιά Ήπειρο.

Πρίγκιπας Φίλιππος

«Μετά την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου, η Γαλλία συμμερίζεται τη θλίψη των φίλων του στην απέναντι πλευρά της Μάγχης και χαιρετίζει την ευρωπαϊκή και βρετανική μοίρα ενός ανθρώπου που υπήρξε σύγχρονος ενός αιώνα δοκιμασιών και ελπίδων για την ήπειρό μας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του δούκα μαζί με τον στρατηγό Σαρλ ντε Γκολ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκ Ρούτε στον Λευκό Οίκο για να «μαλακώσει» τον Ντόναλντ Τραμπ και να φτιάξει τις σχέσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει εδώ και καιρό το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει αποκαλέσει και «χάρτινη τίγρη», έχει εξοργιστεί από την απροθυμία μελών της Συμμαχίας να στηρίξουν τις ΗΠΑ στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Ευρώπη «φλέγεται» από πρωτοφανές κύμα καύσωνα: Σε «κόκκινο» συναγερμό πολλές χώρες, 46 οι θάνατοι
Η Γαλλία είναι η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον καύσωνα, καθώς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον 40 θάνατοι καταγράφονται από πνιγμούς και θερμοπληξία
Κύμα καύσωνα χτυπά την Ευρώπη
Οργισμένος ο Ντόναλντ Τραμπ με την απόφαση της Γερουσίας: «Έκαναν τη δουλειά μου πιο δύσκολη, το Ιράν ήταν έτοιμο να καταρρεύσει»
Την ίδια ώρα σύγχυση και ερωτήματα προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν - Διθυραμβικοί αμερικανικοί ισχυρισμοί που το Ιράν αρνείται δημόσια
Ντόναλντ Τραμπ 5