Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει 1 εκατομμύριο λίρες στο βρετανικό Δημόσιο – Έχασε δικαστική μάχη

Πρίγκιπας Χάρι: Θα πληρώσει 1 εκατομμύριο λίρες στο βρετανικό Δημόσιο – Έχασε δικαστική μάχη
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να στείλει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες στα ταμεία του βρετανικού Δημοσίου. Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Κάρολου έχασε δικαστική διαμάχη με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Ένα εκατομμύριο λίρες καλείται να επιστρέψει στους Βρετανούς φορολογούμενους ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς η βρετανική δικαιοσύνη δικαίωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, στη διαμάχη για την υποβάθμιση της αστυνομικής προστασίας του αδερφού του διαδόχου του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου έχασε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο και αντιμετωπίζει πιθανότατα μία «λυπητερή» ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών, αν συμπεριληφθούν και τα δικά του νομικά έξοδα.

Ο δικαστής απέρριψε την προσπάθεια του πρίγκιπα Χάρι να μειωθεί στο μισό το ποσό που έπρεπε να πληρώσει, λέγοντας ότι ο δούκας του Σάσεξ είχε «χάσει ολοκληρωτικά» την υπόθεση. Ο δικαστής Sir Peter Lane απέρριψε, επιπλέον, και τη δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», είναι το δεύτερο νομικό πλήγμα για τον Χάρι μετά τον Φεβρουάριο.

Τότε είχε προσφύγει στο δικαστήριο κατά του Υπουργείου Εσωτερικών επειδή δεν του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός προστασίας», αφού αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δαπάνησε περισσότερα από 500.000 λίρες από τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων για να παραστεί και να υπερασπιστεί την απόφασή του στα δικαστήρια. 

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε συγκρίνει τους κινδύνους για τον ίδιο και την οικογένειά του με εκείνους που αντιμετώπιζε η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, πριν από τον θάνατό της το 1997, όταν την κυνηγούσαν παπαράτσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις