Κόσμος

Πρόεδρος του Αφγανιστάν: Λέει ότι έφυγε από την Καμπούλ για να αποτρέψει μια αιματοχυσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι, μιλώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου πήγε, δήλωσε σήμερα ότι έφυγε από την Καμπούλ για να αποτρέψει ένα αιματοκύλισμα.

Επίσης, διέψευσε τις πληροφορίες ότι πήρε μεγάλα ποσά χρημάτων μαζί του, κατά την αναχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο.

Τον Γάνι επέκριναν πρώην υπουργοί, επειδή έφυγε από τη χώρα ξαφνικά, καθώς οι Ταλιμπάν εισέρχονταν στην Καμπούλ την Κυριακή.

Click4More: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέφυγε ο πρώην Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι

«Εάν είχα μείνει, θα γινόμουν μάρτυρας μιας αιματοχυσίας στην Καμπούλ», σημείωσε ο Γάνι σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο Facebook, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του, από τότε που επιβεβαιώθηκε πως βρίσκεται στα ΗΑΕ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως έφυγε έπειτα από συμβουλές κυβερνητικών αξιωματούχων.

Λέει πως στηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και του προκάτοχού του Χαμίντ Καρζάι

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι δήλωσε σήμερα πως στηρίζει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας, προσθέτοντας πως βρίσκεται «σε συζητήσεις για να επιστρέψει» στη χώρα του, απ΄ όπου έφυγε αυτό το Σαββατοκύριακο για να καταφύγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Στηρίζω την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με (τον πρώην αντιπρόεδρο) Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ και τον πρώην πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι (σ.σ τον προκάτοχό του). Εύχομαι την επιτυχία αυτής της διαδικασίας», δήλωσε σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, από τα ΗΑΕ.

«Προς το παρόν, βρίσκομαι στα Εμιράτα προκειμένου το αίμα να σταματήσει να κυλάει και το χάος να παύσει», τόνισε στο μήνυμά του, στην πρώτη εμφάνισή του από τότε που εγκατέλειψε την αφγανική πρωτεύουσα.

Υπογράμμισε πως δεν έχει «καμία πρόθεση» να παραμείνει στην εξορία. «Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες για να επιστρέψω στο Αφγανιστάν», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 9
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ