Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προειδοποίηση NASA: Αν χτυπήσει κομήτης τη Γη… θα εξαφανιστούμε!

Προειδοποίηση NASA: Αν χτυπήσει κομήτης τη Γη… θα εξαφανιστούμε!

Χαμένοι από χέρι είμαστε αν ένας κομήτης ή αστεροειδής χτυπήσει τη Γη, σύμφωνα με τη NASA. Η ανθρωπότητα δεν έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει έναν ενδεχόμενο κίνδυνο εξ’ ουρανού ενώ δεν θα έχει ούτε το χρόνο για να μπορέσει να αντιδράσει.

Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, ο δρ Τζόζεφ Ναθ του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι επικίνδυνοι κομήτες και αστεροειδείς είναι υπερβολικά σπάνιοι, μια πρόσκρουση στον πλανήτη μας θα μπορούσε να εξαφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Γι’ αυτό ο ίδιος πρότεινε η NASA να κατασκευάσει ένα πύραυλο αποτροπής, ο οποίος θα είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, καθώς και ένα διαστημικό σκάφος παρατήρησης.

Ο πύραυλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί το πολύ μέσα σε ένα χρόνο. Ο πύραυλος θα είχε πυρηνική κεφαλή και σε περίπτωση που πλησίαζε τη Γη ένας κομήτης θα τον διέλυε ή έστω θα τον «έσπρωχνε» σε άλλη τροχιά.

«Βασικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, αν υπάρξει μια απειλή», τόνισε ο Ναθ, επισημαίνοντας ότι σήμερα χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια για να εκτοξευθεί ένα διαστημικό σκάφος και το πιο πιθανό είναι η ανθρωπότητα να μην έχει την πολυτέλεια να περιμένει τόσο πολύ μέχρι να αντιδράσει στον εξ ουρανού κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η NASA δημιούργησε ένα γραφείο πλανητικής άμυνας, ενώ και η ESA έκανε κάτι ανάλογο στην Ιταλία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε