Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να τα… μαζέψει για τις εκλογές ο Τραμπ

Προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να τα… μαζέψει για τις εκλογές ο Τραμπ

Έριξε τη «βόμβα», έκανε μια χώρα άνω κάτω και τώρα προσπαθεί, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, να πάρει πίσω ό,τι είπε. Ποιος άλλος; Ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει πως ίσως θα έπρεπε να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο εκλογές, κάτι δεν… πάει καλά. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον διαβλέπει το φάσμα της ήττας (εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού) και φαίνεται να αποφάσισε να παίξει το τελευταίο (;) του χαρτί.

Click4more Μετράει… χαστούκια ο Τραμπ! Κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι απορρίπτουν την πρόταση για αναβολή των εκλογών

Μάλλον όμως η κίνηση δεν του βγήκε. Και λίγες ώρες αφού είπε ό,τι είπε και τον «άδειασαν» ακόμη και Ρεπουμπλικάνοι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να πάρει πίσω τα περί αναβολής των εκλογών. Και διαβεβαίωσε, κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που δίνει για το θέμα του κορονοϊού, ότι δεν θέλει να μη γίνουν οι εκλογές. Απλώς… ανησυχεί για τα προβλήματα που -κατά τη γνώμη του- θα προκαλέσουν τα εκατομμύρια των ψήφων οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά.

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα».

Click4more Τρίτη μέρα με πάνω από 1.200 θανάτους στις ΗΠΑ – Ρεκόρ θανάτων στη Φλόριντα

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις