Πέμπτη, 20 Ιουν.
33oC Αθήνα

Πρόταση “βόμβα”! “Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ αν πετύχει συμφωνία με Κιμ”!

Τραμπ Νόμπελ Ειρήνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη βάλει την υπογραφή του στους βομβαρδισμούς της Συρίας, ωστόσο υπάρχουν ήδη “φωνές” για Νόμπελ Ειρήνης στον Πλανητάρχη!

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης, στην περίπτωση που επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ στο περιοδικό Politico.

«Εάν ο πρόεδρος Τραμπ κατάφερνε να υπάρξει μια ειρηνευτική συμφωνία αποδεκτή από τις δύο πλευρές για τη Βόρεια Κορέα, πιστεύω βεβαίως ότι (η υποψηφιότητά του) θα πρέπει να εξεταστεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης» επισήμανε ο Τζίμι Κάρτερ σε αυτήν την μαγνητοφωνημένη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο. Η συνέντευξη δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα, Τρίτη 22.05.2018.

Θα ήταν μια «ιστορική επιτυχία που θα την δικαιούταν και κανένα πρόεδρος δεν στάθηκε ικανός να κάνει» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος. Ο οποίος έχει τιμηθεί με Νόμπελ το 2002 για τη συμβολή του στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ το 1978.

Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί με τους Βορειοκορεάτες «εάν ο επόμενος μεσολαβητής ή διαπραγματευτής, πιθανόν ο πρόεδρος Τραμπ, όπως ελπίζω, τους καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι θα εγκαταλείψουμε τις απειλές μιας επίθεσης και θα άρουμε το εμπάργκο» εξήγησε ο Τζίμι Κάρτερ.

«Το αντίτιμο δεν θα ήταν πραγματικά υψηλό προκειμένου να εγκαταλείψουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο» εξήγησε.

Εκτός από Νόμπελ Ειρήνης, κριτική στον Τραμπ!

Ηλικίας 93 ετών, ο Τζίμι Κάρτερ αποδοκίμασε, ωστόσο, την έλλειψη προεδρικού αναστήματος εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος πρέπει να λέει την αλήθεια. Θα πρέπει να τάσσεται υπέρ της ειρήνης. Θα πρέπει να κρίνει κάθε άνθρωπο επί ίσοις όροις. Η ισότητα, η ειρήνη και η αλήθεια, και θα πρόσθετα η θεμελιώδης δικαιοσύνη, είναι ηθικές αξίες που ο καθένας πρέπει να διαθέτει» τόνισε.

Επίσης, σύμφωνα με τον 39ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ «κατάφερε ένα βαρύ πλήγμα στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή με τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις