Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πρώτη φορά: Πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα παγκοσμίως!

κορονοϊός

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ξεπέρασαν την Τετάρτη τα 500.000 μέσα σε μία ημέρα, καθώς οι χώρες στο βόρειο ημισφαίριο ανακοίνωσαν αυξημένο αριθμό μολύνσεων.

Τα κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν κατά σχεδόν 25% μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων. Μόλις την περασμένη Παρασκευή είχαν καταγραφεί, για πρώτη φορά, πάνω από 400.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ημέρα.

Πολλές κυβερνήσεις, εξαιρουμένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σκληρά μέτρα για να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Μέχρι σήμερα, από την αρχή της πανδημίας, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό 44,7 εκατομμύρια άνθρωποι και από αυτούς 1,17 εκατομμύριο πέθαναν.

Τα κρούσματα και οι αριθμοί που σοκάρουν

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων (66%) και πάνω από τρεις στους τέσσερις θανάτους (76%) έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική.

Click4more: Κορονοϊός – Politico: Έκκληση της Μέρκελ στους Ευρωπαίους ηγέτες για άμεσα lockdown

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες και την Τετάρτη ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 250.000 μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 9,5 εκατομμύρια και οι θάνατοι στους 261.000. Στη Γαλλία, την Κυριακή, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000.

Οι ΗΠΑ, με τα 8,9 εκατομμύρια κρούσματα και τους περίπου 228.000 θανάτους, έσπασαν το ρεκόρ μολύνσεων την Παρασκευή, όταν ανακοίνωσαν 84.169 θετικές διαγνώσεις, λόγω των συρροών σε σχεδόν όλη τη χώρα, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης. Κατά μέσο όρο οι ΗΠΑ ανακοινώνουν περίπου 75.000 νέες μολύνσεις την ημέρα και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ακόμη και το μισό εκατομμύριο μέχρι τον Φεβρουάριο, εκτός και αν σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί αρχίσουν να φορούν μάσκα.

Η Ασία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια μολύνσεις το Σάββατο, με την Ινδία να αναφέρει κατά μέσο όρο 48.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεσμεύτηκε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε όλους τους κατοίκους, δηλαδή 1,3 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι αρχές ετοιμάζουν μια βάση δεδομένων με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, για να επιταχύνουν τη διαδικασία του εμβολιασμού, μόλις βρεθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις