Κόσμος

Πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: «Περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο για τις εικόνες χάους αλλά και για την τύχη των γυναικών και όσων αντιτίθενται στους Ταλιμπάν. Τα όσα περιγράφει η Zarifa Ghafari, η νεότερη δήμαρχος της χώρας, είναι χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί. 

H 29χρονη Zarifa Ghafari είναι από τις λίγες γυναίκες στο Αφγανιστάν που κατάφεραν σε τόσο νεαρή ηλικία να ξεχωρίσουν και να καταξιωθούν επαγγελματικά. Μάλιστα, στα 27 της κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα αλλά και η νεότερη δήμαρχος σε ολόκληρη τη χώρα. Με τους Ταλιμπάν, όμως, να βρίσκονται κοντά και να πρεσβεύουν τις “απαρχαιωμένες” ιδεολογίες τους, η ίδια δεν μπόρεσε να κρατήσει την θέση της και μετατέθηκε σε ένα ασφαλέστερο πόστο, στο υπουργείο Άμυνας της Καμπούλ, ως υπεύθυνη για την ασφάλεια των στρατιωτικών.

Μέχρι πρόσφατα η Zarifa Ghafari ήταν αρκετά ικανοποιημένη για την ζωή της. Είχε μια καλή δουλειά, τα παιδιά της και σχεδίαζε το μέλλον της. Την Κυριακή, όμως – με την είσοδο των Ταλιμπάν στο Καμπούλ- όλα άλλαξαν. Αντιλαμβανόμενη το αδιέξοδο, αποκάλυψε πως απλώς περιμένει την στιγμή που θα την σκοτώσουν.

«Κάθομαι εδώ και τους περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι εδώ μαζί τους και με τον σύζυγό μου. Και θα έρθουν για ανθρώπους σαν εμένα και θα με σκοτώσουν. Δεν μπορώ να εγκαταλείψω την οικογένειά μου. Εξάλλου, πού να πάω;», είπε η Zarifa Ghafari στο inews.co.uk.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ySCW-EvTk8g

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
21χρονος Αλγερινός βίασε κοπέλα στο Λονδίνο και την έψαχνε μετά στο νοσοκομείο - Καταδικάστηκε σε 21χρόνια φυλακή
Την βρήκε ημιλιπόθυμη σε στάση λεωφορείου στο Τσέλσι, την έσυρε σε έναν παράδρομο και τη βίασε σε σημείο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τον Ιούλιο του 2024
Ο 21χρονος που συνελήφθη
Φόβοι πως ο Πούτιν ετοιμάζει «μυστική επιστράτευση» 300.000 Ρώσων: Συναγερμός στην Ευρώπη για νέες υβριδικές επιθέσεις
Ρωσικά έγγραφα που δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν δραστηριότητα σε κέντρα στρατολόγησης, καθώς και ενδείξεις ότι ορισμένοι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό για να αποφύγουν την κατάταξη
REUTERS
Στη Νέα Υόρκη η υπογραφή της συμφωνίας Τραμπ με την Δανία για την Γροιλανδία: «Ενισχύουμε την ασφάλεια στην Αρκτική»
Η συμφωνία «αναγνωρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Βασιλείου (της Δανίας) και το δικαίωμα του λαού της Γροιλανδίας στην αυτοδιάθεση», δήλωσε η Δανή Πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν
Ντόναλτ Τραμπ