Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πρωτοφανές! Αμερικανικά ΜΜΕ “έκοψαν” τον Τραμπ γιατί ξαναμίλησε για απάτη στις αμερικανικές εκλογές

Ντόναλντ Τραμπ αμερικανικές εκλογές

Αυτό που ζουν οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο, δεν το έχουν ξαναζήσει. Όπως και στην ιστορία της χώρας δεν έχει ξαναυπάρξει μέρα που τα αμερικανικά ΜΜΕ έχουν διακόψει τη μετάδοση δηλώσεων του προέδρου! Τρεις μέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές, έγινε κι αυτό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε χθες (05.11.2020) δημόσια για πρώτη φορά μετά το βράδυ των αμερικανικών εκλογών. Και επανάλαβε ότι γίνεται νοθεία. Ότι εκείνος κέρδιζε τις εκλογές αλλά θέλουν να τους τις κλέψουν. Και τότε, έγινε κάτι πρωτοφανές: μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ ΔΙΕΚΟΨΑΝ (!), μάλιστα διέκοψαν, να μεταδίδουν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου γιατί θεώρησαν ότι παραπληροφορεί!

Click4more Αμερικανικές εκλογές: Αυτές είναι οι 4 Πολιτείες που «βγάζουν» τον επόμενο Πρόεδρο!

Και πάλι από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε για να πει ότι θα κέρδιζε «με ευκολία» εάν λογαριάζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους» (σ.σ. τις επιστολικές δηλαδή), οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές.

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση. «Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου.

Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ.

Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (…) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα».

Δεν είναι όμως μόνο τα ΜΜΕ που γυρίζουν την πλάτη στον Ντόναλντ Τραμπ. Όσο ο νυν Αμερικανός πρόεδρος μιλά για απάτη και για νοθεία τόσο, φαίνεται, να απομονώνεται και από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Και ο Ντόναλντ Τραμπ το.. χαβά του

Ό,τι κι αν γίνεται στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι θέλουν να του «κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές και άρα τη δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Για άλλη μια φορά μίλησε για νοθεία. Για άλλη μια φορά δεν παρουσίασε ούτε μισό στοιχείο. Όλα αυτά ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται στις πολιτείες που δεν έχουν δώσει νικητή.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ, που έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα» πρόσθεσε και έκανε λόγο περί «εξαφάνισης», «ως εκ θαύματος» και «μυστικά» των ψήφων των υποστηρικτών του.

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει», επανέλαβε. Κατηγόρησε ορισμένες πόλεις για «διαφθορά» και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν εσκεμμένα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν «παράνομα».

Click4more Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ: Πάνω από 120.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη πως τα «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», «το χρήμα» και «οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας» είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά παρά τις «επεμβάσεις» τους, το «μπλε κύμα» που προέβλεπαν οι «ψευδείς δημοσκοπήσεις» δεν ήρθε.

«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών (…). Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές» για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

Ο Τραμπ, που είχε ήδη αυτοανακηρυχθεί νικητής από το βράδυ των αμερικανικών εκλογών, δεν έχει διάθεση να αναγνωρίσει τη διαφαινόμενη νίκη του αντιπάλου του.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις