Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη Βενεζουέλα, νέα θύματα στο Μεξικό

Πρώτος θάνατος από κορονοϊό στη Βενεζουέλα, νέα θύματα στο Μεξικό

Τον πρώτο της νεκρό από τον κορονοϊό θρηνεί η Βενεζουέλα, ενώ τα θύματα και τα κρούσματα στις χώρες της Νότιας Αμερικής αυξάνονται.

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Βενεζουέλα είναι ένας άνδρας 47 ετών, με ιστορικό πνευμονοπάθειας. Ζούσε στην πολιτεία Αράγουα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες.

Ενώ ο 47χρονος νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με πνευμονία, εξέταση αποκάλυψε πριν από τρεις ημέρες ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Ροντρίγκες. «Έπασχε από ασθένεια στους πνεύμονες εξαιτίας του επαγγέλματός του», πρόσθεσε.

Click4more Επέστρεψαν στην Κίνα τα εγχώρια κρούσματα! 8 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στη Νότια Κορέα

Μέχρι χθες είχαν διαγνωστεί 107 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Βενεζουέλα.

Για να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19, η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κήρυξε σχεδόν απόλυτη καραντίνα σε όλη τη χώρα πριν από δύο εβδομάδες. Οι μόνες έξοδοι των πολιτών από τα σπίτια τους είναι αυτές για να ανεφοδιάζονται με τρόφιμα και για να επισκεφθούν γιατρό. Τα σχολεία έκλεισαν, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού και οι διεθνείς πτήσεις ανεστάλησαν.

Η Βενεζουέλα ζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της τα τελευταία χρόνια, με υπερπληθωρισμό και ελλείψεις φαρμάκων, μεταξύ άλλων αγαθών. Η ιατρική κοινότητα της χώρας εκφράζει φόβους ότι εάν τα κρούσματα αυξηθούν και υπάρξει μαζική ροή ασθενών στα νοσοκομεία, που είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα, η κατάσταση μπορεί να γίνει καταστροφική.

Εκτός από τη Βενεζουέλα, ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφηκε και στη Νικαράγουα. Ο νεκρός ήταν φορέας του HIV με πολλές άλλες υποκείμενες παθήσεις. Οι αρχές επισήμως μιλούν μέχρι τώρα για άλλο ένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Στο Μεξικό, οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού είχαν καταγράψει ως χθες Πέμπτη συνολικά 585 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, από 475 την προηγουμένη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για δύο νέους θανάτους ασθενών. Το σύνολο των θυμάτων της επιδημίας στη μεξικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 8 νεκρούς.

Στην Αργεντινή έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι και 503 κρούσματα. Στη χώρα έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών. Κάποιοι βέβαια τα… παραβιάζουν και όπως ανακοινώθηκε έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 6.191 πολίτες, έχουν κατασχεθεί 938 αυτοκίνητα και σε 200.000 πολίτες δόθηκε εντολή να επιστρέψουν σπίτια τους. Η εθνική καραντίνα στην Αργεντινή θα κρατήσει τουλάχιστον έως τις 31 Μαρτίου.  

Οι μόνες περιπτώσεις που επιτρέπεται η έξοδος πολιτών είναι για να προμηθεύονται τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αν και ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων η δουλειά των οποίων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη εξαιρέθηκαν από το μέτρο.

Στον Παναμά, καταγράφηκαν χθες 116 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής σε 674. Σύμφωνα με αξιωματούχους, άλλος ένας ασθενής υπέκυψε, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 9. Οι 83 από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις