Κόσμος

Ψάχνουν σε συρμούς τρένων για εκρηκτικά

Συρμός προερχόμενος από τη Γερμανία ερευνάται για εκρηκτικά από την ολλανδική αστυνομία.
Η ολλανδική αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό εκρηκτικών σε έναν σιδηροδρομικό συρμό προερχόμενο από τη Γερμανία με προορισμό το Άμστερνταμ, ο οποίος καθηλώθηκε και εκικενώθηκε στο Μπάρνεφελντ (κέντρο), ανακοίνωσε χθες βράδυ η δημαρχία της πόλης.
 
«Μία ομάδα ειδικών πυροτεχνουργών της αστυνομίας ερευνά εάν υπάρχουν εκρηκτικά στον συρμό», τόνισε η Ντάφνε φαν Χάγκεν, εκπρόσωπος της δημαρχίας του Μπάρνεφελντ.
 
«Στην αμαξοστοιχία υπήρχαν περίπου 300 επιβάτες και όλοι τους απομακρύνθηκαν», τόνισε η ίδια, τονίζοντας πως οι κάτοικοι των αγροικιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που είναι σταματημένο το τραίνο έχουν απομακρυνθεί επίσης από τα σπίτια τους.
 
Η ολλανδική αστυνομία «σταμάτησε τον συρμό έπειτα από ειδοποίηση των γερμανικών αρχών πως ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας θεώρησε ύποπτη τη συμπεριφορά ενός άλλου επιβάτη», μεταδίδει το πρακτορείο ΑΝΡ, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιβάτης του οποίου η συμπεριφορά θεωρήθηκε ύποπτη κατέβηκε από την αμαξοστοιχία, η οποία αναχώρησε από τη Φρανκφούρτη, προτού ο συρμός σταματήσει και εκκενωθεί.
 
Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους χάρις σε λεωφορεία που τέθηκαν στη διάθεσή τους, τονίζει η δημαρχία του Μπάρνεφελντ.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
8
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS