Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ψυχολογικά πιεσμένος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Η μοίρα της μοναρχίας στους ώμους του»

Ψυχολογικά πιεσμένος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Η μοίρα της μοναρχίας στους ώμους του»
Reuters

Υπό μεγάλη ψυχολογική πίεση βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, εξαιτίας του καρκίνου του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο 41χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ επέστρεψε στα βασιλικά καθήκοντα την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, μετά από ένα μικρό διάλειμμα για τις διακοπές του Πάσχα, όπου επέλεξε να μείνει στο σπίτι και να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του και στην Κέιτ Μίντλετον, που δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Ωστόσο κουβαλάει μεγάλο φορτίο στις πλάτες του αφού έχει να διαχειριστεί μία σειρά από καυτά θέματα:

  • Τον ευάλωτο Κάρολο μετά την διάγνωση του με καρκίνο
  • Τον καρκίνο και τις προληπτικές χημειοθεραπείες στις οποίες υποβάλλεται η γυναίκα του Κέιτ Μίντλεντον και μητέρα των τριών παιδιών του
  • Τις πατρικές υποχρεώσεις
  • Τα βασιλικά καθήκοντα
  • Τη μοίρα της μοναρχίας
  • Την ρήξη με τον αδελφό του Χάρι

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και ο γιος του πρίγκιπας Τζορτζ πρόσφατα πήγαν μαζί στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον αγώνα της Άστον Βίλα με τη γαλλική Λιλ. Ήταν η πρώτη έξοδος πατέρα και γιου μετά την ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον στις 22 Μαρτίου ότι νοσεί με καρκίνο.

«Μεγάλο βάρος και τεράστια ευθύνη, χρειάζεται στήριξη»

Όμως, αυτή την περίοδο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ καλείται να σηκώσει στους ώμους του ένα μεγάλο βάρος αφού, εκτός από την σύζυγό του, που έχει αποσυρθεί από την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων της μέχρι να ολοκληρώσει την θεραπεία της και ο βασιλιάς Κάρολος έχει περιορίσει τα βασιλικά καθήκοντα στο ελάχιστο και μόνο εντός των τειχών του Μπάκιγχαμ.

«Έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και είναι πολύ αγχωτικό. Ο Γουίλιαμ αισθάνεται βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος για να διατηρήσει την σταθερότητα της μοναρχίας και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο κοινό πως όλα πηγαίνουν καλά. Πρόκειται για τεράστια ευθύνη», δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό Us Weekly πηγή κοντά στον πρίγκιπα της Ουαλίας.

«Η μοίρα της μοναρχίας είναι στους ώμους τους, είναι ένα μεγάλο βάρος και μία τεράστια ευθύνη που ήρθε νωρίτερα από ό,τι περίμενε» συμπλήρωσε.

Για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μίλησε στο Us Weekly και η βασιλική βιογράφος Τέσα Ντάνλοπ.

«Έχει μικρά παιδιά, μια άρρωστη σύζυγο και έναν άρρωστο πατέρα καθώς και αναμνήσεις από την μητέρα του, που έχασε νωρίς. Είναι μεγάλο το βάρος και χρειάζεται στήριξη».

Μετά την διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο, ο Γουίλιαμ αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντα για να είναι στο πλευρό των παιδιών του, του 10χρονου πρίγκιπα Τζορτζ, της 8χρονης πριγκίπισσας Σάρλοτ και του 5χρονου πρίγκιπα Λούις.

«Βοηθάει τα παιδιά με τα μαθήματα του σχολείου και τους διαβάζει τα βράδια. Κάνει μικρά πράγματα, ώστε να κάνει πιο φυσιολογική τη ζωή για αυτά», δήλωσε η πηγή στο Us Weekly.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μαζί με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους πέρασαν ιδιωτικά τις διακοπές του Πάσχα στην βασιλική κατοικία Άνμερ Χολ, στο Νόρφολκ.

Την Τετάρτη, 17 Απριλίου άνοιξαν και πάλι τα σχολεία στη Βρετανία και τα τρία παιδιά τους επέστρεψαν στο σχολείο.

Το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του θρόνου επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα την επόμενη μέρα.

Αλλαγή φρουράς στη βασιλική οικογένεια

Οι εξελίξεις δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από τη στιγμή που ο 75χρονος μονάρχης και η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον νοσούν με καρκίνο και δεν προβλέπεται να επιστρέψουν σύντομα στα θεσμικά τους καθήκοντα, τα ηνία, εκτός από τον Γουίλιαμ, περνάνε και σε άλλους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 64χρονος πρίγκιπας Άντριου, δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει πάψει να εκπροσωπεί τον Οίκο των Γουίνδσορ, μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Αμερικανού παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν.

Έτσι, την βρετανική μοναρχία εκπροσωπούν, εκτός από τον 41χρονο πρίγκιπα Γουίλιαμ, η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σοφία. 

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι επιστρατεύτηκαν πρόσφατα από τον 75χρονο βασιλιά Κάρολο, ώστε να τον εκπροσωπούν σε επίσημες εκδηλώσεις.

Η ρήξη με τον αδελφό του Χάρι

Η ρήξη της σχέσης μεταξύ του Γουίλιαμ και του μικρότερου αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης και αυτό δεν είναι κάτι που θα τον έχει αφήσει ανεπηρέαστο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Χάρι φέρεται να έμαθε για τη διάγνωση καρκίνου της Κέιτ μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Δεν υπήρξε περισσότερη επαφή μεταξύ του Γουίλιαμ και του Χάρι», λέει μια πηγή. «Ο Χάρι και η Μέγκαν τον πλησίασαν, αλλά δεν άφησε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας. Ακόμα δεν μιλάνε».

Ο πρίγκιπας Χάρι, ζει μόνιμα στις ΗΠΑ από το 2020 μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ μετά το Megxit.

Μάλιστα ο Χάρι πλέον έκοψε και επισήμως τους δεσμούς του με την βασιλική οικογένεια αφού δήλωσε ως μόνιμη κατοικία του τις ΗΠΑ. 

Ο Χάρι αναμένεται να επισκεφθεί τη Βρετανία τον Μάιο για να παραστεί σε εκδήλωση των Αγώνων Invictus Games.

Πληροφορίες από US Weekly, Dailyexpress

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις