Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πτήση θρίλερ για αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη – Επιβάτες είδαν σπίθες από τον κινητήρα

κορονοϊός Γαλλία

Στιγμές αγωνίας βίωσαν επιβάτες ενός αεροπλάνου που πετούσε από την Κωνσταντινούπολη για την πόλη Ίντσεον της Νοτίου Κορέας. Το αεροσκάφος χρειάστηκε μάλιστα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας βλάβης σε έναν από τους κινητήρες του. 

Το Airbus A330 της Korean Air, με 215 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα, προσγειώθηκε το Σάββατο (09.07.2022) στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπακού περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωσή του από την Κωνσταντινούπολη στις 18:25 (τοπική ώρα). Ορισμένοι επιβάτες ανέφεραν πως είδαν σπίθες να ξεπηδούν από έναν κινητήρα του αεροσκάφους. 

Ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες ότι τροποποίησε το σχέδιο πτήσης για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Μπακού, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν και όπως ανακοίνωσε η Korean Air θα αναχωρήσουν το πρωί με άλλη πτήση για τον προορισμό τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις