Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη φιέστα του Ζάεφ, την ώρα που “αστέρες” ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους! Video

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη φιέστα του Ζάεφ, την ώρα που “αστέρες” ακυρώνουν τις εμφανίσεις τους! Video

– Τα Σκόπια γιορτάζουν την “ιστορική επιτυχία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ”
– Σε ποιες πόλεις θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις
– Γκρίνια της αντιπολίτευσης για το κόστος

Πυρετώδεις είναι τις τελευταίες ώρες οι προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια, με αφορμή την πρόσκληση του NATO για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Αυτό το Σάββατο, 14 Ιουλίου, θα ενωθούμε και θα γιορτάσουμε μαζί την ιστορική επιτυχία της “Μακεδονίας”.  Πάμε μπροστά – Η “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ!”, είχε ανακοινώσει ο Ζάεφ με ανάρτησή του στο Facebook.

Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) και θα γίνουν σε 15 πόλεις: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

Σκόπια: Γκρίνια και ακυρώσεις

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια στη γειτονική χώρα για το κόστος των εκδηλώσεων, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ».

«Σύντομα θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής, θα ανακοινώσουμε δημόσια και διαφανώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων», δήλωσε στο makfax ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε πώς αποφασίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνει το πάρτι, ούτε πώς επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες.

Την ίδια ώρα, γνωστοί καλλιτέχνες από τους συνολικά 40 που επρόκειτο να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, έχουν ακυρώσει τις εμφανίσεις τους. Ο λόγος, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, είναι πως είχαν συμφωνήσει να συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι πολιτικές.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις