Κόσμος

Πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Νότια Κορέα: Μία από τις φονικότερες της τελευταίας δεκαετίας![vid]

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο της πόλης Μιριάνγκ, θεωρείται μία από τις φονικότερες της τελευταίας δεκαετίας που σημειώθηκε στη Νότια Κορέα.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 130 είναι οι τραυματίες. Η τραγωδία σημειώθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν από την άφιξη χιλιάδων αθλητών και ξένων επισκεπτών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Νότια Κορέα, 11η οικονομία του κόσμου, διαθέτει υποδομές που έχουν κατασκευασθεί εσπευσμένα και πρόχειρα και δεν είναι ασυνήθιστη στις καταστροφές που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

Οι αρχές του νοσοκομείου την πόλης Μινιάνγκ παραδέχθηκαν ότι δεν υπήρχε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, η υποχρεωτική λειτουργία του οποίου δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών και εξαπλώθηκε με ταχύτητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα