Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ράμα για τις σχέσεις με την Ελλάδα: Ορισμένες φορές κάποια πράγματα είναι ατυχή

Έντι Ράμα Αλβανία Ελλάδα

«Ιστορική και παραδοσιακή» χαρακτήρισε τη σχέση ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Προανήγγειλε δε πως σύντομα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν ξέρει που.

Ο Έντι Ράμα τόνισε πως οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία και οι Αλβανοί την Ελλάδα αλλά όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχουν φορές που, όπως είπε, κάποια πράγματα είναι ατυχή.

«Είναι μια ιστορική και παραδοσιακή σχέση γειτονίας και όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια. Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο», τόνισε ο Έντι Ράμα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου για τα «πρακτορεία ειδήσεων και τα fake news», που διοργανώνει στα Τίρανα το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

«Μπορείς να το κατανοήσεις πλήρως αυτό αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γειτόνων, είναι σαν… πόλεμος», είπε γελώντας. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «είμαστε πάρα πολύ πρόθυμοι να βελτιώσουμε αυτή τη σχέση σε καθημερινή βάση και το κάνουμε αυτό».

Ο Έντι Ράμα με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλη Ψύλο

«Υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε», αλλά, «τώρα είναι καλή (η σχέση) και το πιο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει εχθρότητα μεταξύ των λαών», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική», πρόσθεσε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προανήγγειλε και τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα. «Αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα, που καλύπτουν αρκετά χρόνια και άλλα που δεν έχουν τεθεί ποτέ με πλήρη βούληση και θάρρος και αποφασιστικότητα να επιλυθούν. Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά να τα λύσουμε όλα αυτά κι αυτό θα ήταν σπουδαίο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις