Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρεκόρ από “καρδούλες” στο tweet του θετικού στον κορονοϊό Ντόναλντ Τραμπ

Ρεκόρ από “καρδούλες” στο tweet του θετικού στον κορονοϊό Ντόναλντ Τραμπ
Reuters

“Βροχή” από likes συγκεντρώνει το tweet του Ντόναλντ Τραμπ όπου ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια ανακοίνωναν πως διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid19.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) το tweet του Τραμπ “μετρούσε” τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριο “καρδούλες”, 840.000 retweets, αλλά και 460.000 σχόλια. “Απόψε, η Πρώτη Κυρία και εγώ ο ίδιος διαγνωστήκαμε θετικοί στην Covid-19”, έγραψε στο Twitter ο 74χρονος Αμερικανός πρόεδρος.

Click4more: Χόουπ Χικς: Ποια είναι η γυναίκα που… κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ

Διευκρίνιζε ότι η Μελάνια και ο ίδιος μπαίνουν “αμέσως” σε “καραντίνα” για να ξεπεράσουν τον κορονοϊό, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 207.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα στον κόσμο.

 

Ως μέτρο σύγκρισης, από τα 600 τελευταία tweet του Τραμπ, τα πιο δημοφιλή είχαν γίνει retweet 80.000 φορές και είχαν λάβει περίπου 300.000 “καρδούλες”, σύμφωνα με τα στοιχεία του TruthNest, που ειδικεύεται στα στατιστικά δεδομένα στο Twitter.

Click4more: Συμπτώματα κορονοϊού έχουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ! Γνώριζε ότι η σύμβουλός του ήταν άρρωστη!

Η επίθεση του Τραμπ στις 28 Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, εναντίον του Τζο Μπάιντεν που “αρνήθηκε να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ τεστ”, πριν από το μεταξύ τους ντιμπέιτ, αναπαράχθηκε 85.000 φορές.

Σύμφωνα με το Axios, το “δημοφιλέστερο” tweet του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ήταν, έως σήμερα, ένα μήνυμα του 2019 με το οποίο ανακοίνωνε πως ο Αμερικανός ράπερ A$AP Rocky είχε αφεθεί ελεύθερος από φυλακή στη Σουηδία και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο tweet είχε λάβει 800.000 like.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κατηγορεί ότι λογοκρίνουν τους Ρεπουμπλικανούς, “ακολουθείται” από περισσότερους από 86 εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις