Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συμπτώματα κορονοϊού έχουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ! Γνώριζε ότι η σύμβουλός του ήταν άρρωστη!

Συμπτώματα κορονοϊού έχουν ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ! Γνώριζε ότι η σύμβουλός του ήταν άρρωστη!

Ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού έχουν παρουσιάσει τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και η σύζυγός του Μελάνια όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο NBC. Όπως είπε και οι δυο έχουν συμπτώματα αλλά σε γενικές γραμμές αισθάνονται καλά. 

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της διάγνωσης αλλά και το πότε έγινε γνωστό επίσημα ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του είναι θετικοί στον κορονοϊό οργιάζει.

Click4More NYT: Ο Τραμπ ήταν σε λήθαργο την περασμένη Τετάρτη! Ετοιμάζουν διάγγελμα για να δείξουν ότι μπορεί να κυβερνήσει

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο Τραμπ ήταν άρρωστος από το βράδυ της Τετάρτης και μάλιστα έπεσε σε λήθαργο μέσα στο Air Force One αλλά ταξίδεψε στο Νιού Τζέρσεϊ την επόμενη ημέρα παρότι γνώριζε ότι η στενή του συνεργάτης Χόουπ Χικς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Κι αυτό, γιατί έπρεπε να συναντήσει έναν χρηματοδότη της εκστρατείας του. 

Σύμφωνα επίσης με όσα μεταδίδουν αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να κάνει διάγγελμα στον λαό προκειμένου να δείξει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει.

Ο ανώτατος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι έμαθαν ότι η Χικς είναι θετική το απόγευμα της Πέμπτης την ώρα που ο Τραμπ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Νιού Τζέρσεϊ όπου τελικά έγινε συγκέντρωση για να μαζέψει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία όπου συνάντησε πάνω από 100 άτομα.

Μάλιστα είπε ότι απομόνωσαν όσους θεώρησαν ότι ήρθαν σε επαφή με την Χικς για να περιορίσουν την διασπορά αλλά επέτρεψαν στον Πρόεδρο να μεταβεί στο Νιού Τζέρσεϊ παρότι ήταν μαζί της και την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αυτό που δεν έχει επιβεβαιωθεί είναι αν ο ίδιος ο Τραμπ γνώριζε ότι η Χικς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Πόσο κινδυνεύει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ; 

Φυσικά ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω του κορονοϊού. Και λόγω ηλικίας – είναι 74 ετών – και γιατί θεωρείται παχύσαρκος.

a

Σύμφωνα με το Αμερικανικό CDC οι άνθρωποι ηλικίας από 65 έως 74 ετών έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και 90 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με όσους είναι ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Click4More Χόουπ Χικς: Ποια είναι η γυναίκα που… κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ

Ο Τραμπ σύμφωνα με στοιχεία που είχε στην διάθεσή του τον περασμένο Απρίλιο ζύγιζε 110 κιλά και έχει ύψος 1,90. Ο δείκτης μάζας σώματός του είναι 30,5 και αυτό τον καθιστά ελαφρά παχύσαρκο. 

Επίσης είναι άνδρας και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι επιστήμονες, οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν ή να περάσουν με πιο βαριά συμπτώματα τον κορονοϊό.

Επίσης, σύμφωνα με το τελευταίο τσεκ απ του Αμερικανού προέδρου, τον περασμένο Απρίλιο, ο Τραμπ έχει υψηλή πίεση.

Τι θα συμβεί αν ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

Η προσβολή του Ντόναλντ Τραμπ από τον κορονοϊό υπόσχεται μία περίοδο αβεβαιότητας στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θετικού αποτελέσματος του τεστ, ο προσωπικός γιατρός του Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα παραμείνει εντός του Λευκού Οίκου κατά την διάρκεια της “ανάρρωσής” του».

Click4More Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η «ανάρρωση» είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από το πόσο σοβαρά θα νοσήσει το προεδρικό ζεύγος.

Ακόμη και αν ο Τραμπ βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τρεις πολιτείες κλειδιά – Γουισκόνσιν, Φλόριντα και Αριζόνα – ούτε και στο επόμενο debate στις 15 Οκτωβρίου.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσήσει πολύ σοβαρά και δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα κληθεί να αναλάβει τα ηνία.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, αφού όπως ανακοινώθηκε έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με τον ιατρικό αναλυτή του CNN Τζόναθαν Ράινερ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρέπει να μπει σε απομόνωση, διότι ενδέχεται τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Πενς να νοσήσουν, περίπτωση κατά την οποία η Πελόζι ενδεχομένως θα χρειαστεί να ασκήσει χρέη προέδρου, σύμφωνα με την Presidential Succession Act του 1947 περί προεδρικής διαδοχής, η οποία ορίζει ότι ο πρόεδρος της Βουλής και pro tempore ο πρόεδρος της Γερουσίας είναι οι επόμενοι μετά τον αντιπρόεδρο και προηγούνται των μελών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων πρώτος τη τάξει είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με το CNN  τόσο ο Μάικ Πομπέο όσο και η σύζυγός του Σούζαν οι οποίοι πρόσφατα είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και είχαν φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανα τεστ και είναι επίσης αρνητικοί στον κορονοϊό.

Δεν είναι επίσης γνωστό για πόσο χρόνο ο Τραμπ, η Μελάνια και η σύμβουλος Χόουπ Χικς (ασθενής 0 του προεδρικού πυρήνα μόλυνσης) είναι φορείς του κορονοϊού και με ποια από τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου ήρθαν σε επαφή.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η εμφάνιση των συμπτωμάτων έρχεται κατά κανόνα 5 έως 6 ημέρες μετά την μόλυνση, αλλά δεν αποκλείεται τα συμπτώματα να εμφανιστούν και έπειτα από 14 ημέρες. Απ΄ό,τι φαίνεται, η Χόουπ Χικς εμφάνισε τα συμπτώματα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις