Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: Η Νίκι Χέιλι αυτοανακηρύχθηκε ως η πρώτη αντίπαλος του Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: Η Νίκι Χέιλι αυτοανακηρύχθηκε ως η πρώτη αντίπαλος του Τραμπ για το προεδρικό χρίσμα

Την πρώτη του αντίπαλο στην «κούρσα» για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέκτησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Και όχι κάποια τυχαία, αλλά πρώην συνεργάτιδά του. Ο λόγος για την Νίκι Χέιλι, που ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ορίσει πρεσβευτή των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η Νίκι Χέιλι ήταν επίσης κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας την περίοδο 2011-2017.

«Είμαι η Νίκι Χέιλι και είμαι υποψήφια για πρόεδρος», λέει σε ένα βίντεο που εστάλη από την ομάδα της μέσω e-mail, αλλά και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι καιρός για μια νέα γενιά ηγεσίας – να ξανανακαλύψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τη χώρα μας, την υπερηφάνεια μας και τον σκοπό μας», ανέφερε η Χέιλι στο βίντεο.

Προέταξε δε την εμπειρία της στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας: «Η Κίνα και η Ρωσία παρελαύνουν. Όλοι νομίζουν ότι μπορούν να μας εκφοβίσουν, να μας χτυπήσουν. Θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα για μένα: Δεν ανέχομαι αυτούς που κάνουν μπούλινγκ. Και όταν ανταποδίδεις το χτύπημα, τους πονάει πιο πολύ αν φοράς τακούνια».

https://twitter.com/NikkiHaley/status/1625461899218280448?s=20&t=1mUb8cxpTbcX9dUteNLGzw

Η Χέιλι θα δημοσιοποιήσει τα σχέδιά της για την προεκλογική εκστρατεία σε μια ομιλία στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα, αύριο Τετάρτη, 15/2/2023.

Άλλοι προβεβλημένοι Ρεπουμπλικάνοι που σχεδιάζουν να θέσουν υποψηφιότητα – εκτός του Ντόναλντ Τραμπ φυσικά – είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Τιμ Σκοτ, ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσιρ Κρις Σουνούνου και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Έισα Χάτσινσον, μεταξύ άλλων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις