Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόκο Μοράμπιτο: Ο μαφιόζος που “προδώθηκε” από την… κόρη του [pics]

Ρόκο Μοράμπιτο: Ο μαφιόζος που “προδώθηκε” από την… κόρη του [pics]

Ο Ρόκο Μοράμπιτο, μέλος της διαβόητης Ντραγκέτα, καταζητούνταν επί 23 χρόνια. Συνελήφθη στην Ουρουγουάη όταν έκανε ένα ολέθριο λάθος.

Ο Ρόκο Μοράμπιτο συνελήφθη την Κυριακή (03.09.2017) σε ξενοδοχείο του Μοντεβιδέο, στην Ουρουγουάη.

Από τα ηγετικά στελέχη της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, ο Ρόκο Μοράμπιτο καταζητούνταν, στην Ιταλία, από το 1995.

Εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, καθώς φέρεται να ανήκε από το 1988 ως το 1994 σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος η οποία επιδιδόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης.

Μεταξύ άλλων, ο Ιταλός μαφιόζος είχε αναλάβει τη μεταφορά ναρκωτικών στην Ιταλία και την πώλησή τους στο Μιλάνο.

Είχε αποπειραθεί να εισαγάγει από τη Βραζιλία 592 κιλά κοκαΐνη το 1992 και άλλα 630 κιλά κοκαΐνη το 1993.

Πως προδόθηκε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, ο Ρόκο Μοράμπιτο ζούσε επί 13 χρόνια στην Ουρουγουάη, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα δελ Έστε.

Εντοπίστηκε όταν έγραψε την κόρη του στο κολέγιο με το πραγματικό της όνομα.

Ο Ρόκο Μοράμπιτο που ζούσε ως… Καπουλέτο(ς)

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε έξι μήνες, αποδείχθηκε ότι είχε εξασφαλίσει άδεια παραμονής από τις αρχές της Ουρουγουάης παρουσιάζοντας ένα βραζιλιάνικο διαβατήριο με το όνομα Φρανσίσκου Καπελέτου.

Λεφτά και όπλα

Μαζί του συνελήφθη και η σύζυγός του.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα, 12 τραπεζικές κάρτες, δύο αυτοκίνητα, βραζιλιάνικα διαβατήρια, κοσμήματα και καρνέ επιταγών σε αμερικάνικα δολάρια.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στην Ιταλία, ο Μοράμπιτο θα παραμείνει φυλακισμένος στην Ουρουγουάη επί τρεις μήνες για κατοχή πλαστών εγγράφων και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις