Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρομπέρτα Μέτσολα για σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία»

Ρομπέρτα Μέτσολα για σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: «Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία»

Στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ που έχει συνταράξει Βρυξέλλες και Στρασβούργο αναφέρθηκε η Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί, τόνισε – μεταξύ άλλων – η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

«Θα μιλήσω για τις εγκληματικές κατηγορίες που εμπλέκουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο αποτελεί χτύπημα στην δημοκρατία και ένα χτύπημα σε όλα αυτά πάνω στα οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια» είπε χαρακτηριστικά η Ρομπέρτα Μέτσολα, μιλώντας για το σκάνδαλο διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ

«Χρειάζονται χρόνια να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή για να την γκρεμίσεις. Το μήνυμά μου θα είναι ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία, δεν θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δεν θα είναι δουλειά όπως συνήθως» σημείωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

«Θα κάνω ό,τι μπορώ μαζί με τους συνάδελφους μου για να αποκαταστήσουμε τη θέση (του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ως οίκου της δημοκρατίας. Ως συννομοθέτη, ως θεσμού που είναι διαφανής, που είναι καθαρός και δεν είναι προς πώληση σε ξένους παράγοντες που φαίνεται να μας υπονομεύουν», ανέφερε επίσης.

Σημείωσε τέλος ότι θα συνεχίσει να υπάρχει πίεση «για μία απόφαση σχετικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζήτημα της Ουκρανίας παραμένει στην κορυφή της ατζέντας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις