Κυριακή, 3 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ρωσία: Άνδρας με ρωσική και αμερικανική υπηκοότητα προφυλακίστηκε για «υπεράσπιση του ναζισμού»

Ρωσία: Άνδρας με ρωσική και αμερικανική υπηκοότητα προφυλακίστηκε για «υπεράσπιση του ναζισμού»

Με την κατηγορία της «υπεράσπισης του ναζισμού» μέσα από αναρτήσεις που έκανε στα social media προφυλακίστηκε ένας άνδρας με διπλή υπηκοότητα, ρωσική και αμερικανική, σύμφωνα με ένα δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης.

«Ο (Γιούρι) Μάλεφ συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου… και του ασκήθηκε δίωξη την ίδια μέρα. Ομολόγησε μερικώς του την ενοχή του», ανέφερε το δικαστήριο στο Telegram. Ο Μάλεφ κατηγορείται για υπεράσπιση του ναζισμού, ένα αδίκημα που επισύρει ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Το δικαστήριο τόνισε ότι ο Μάλεφ δημοσίευσε δύο αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες βεβήλωσε την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, ιστορικό σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής τιμής.

Μια ανάρτηση περιείχε χυδαίες εκφράσεις και η άλλη έδειχνε μια εικόνα ενός πτώματος που φορούσε την κορδέλα.

Οι αναρτήσεις του «εξέφραζαν ξεκάθαρη έλλειψη σεβασμού για την κοινωνία και τις ημέρες στρατιωτικής δόξας της Ρωσίας», ανέφερε το δικαστήριο. Αυτές οι αναρτήσεις «συνιστούν προσβολή στη μνήμη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και στους υπερασπιστές της πατρίδας», πρόσθεσε το δικαστήριο, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό όρο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μάλεφ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις