Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Απειλεί την Ουκρανία με «αντίποινα» μετά τις επιθέσεις εναντίον στόχων σε Μόσχα και Κριμαία

Ρωσία: Απειλεί την Ουκρανία με «αντίποινα» μετά τις επιθέσεις εναντίον στόχων σε Μόσχα και Κριμαία

Έχουν περάσει ήδη περισσότερες από 510 ημέρες από την 24η Φεβρουαρίου 2022, τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. 510 ημέρες ανηλεών βομβαρδισμών, που όχι μόνο ισοπέδωσαν σχεδόν ολοκληρωτικά πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Μπαχμούτ, αλλά στράφηκαν και εναντίον στόχων που ουδεμία σχέση είχαν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως νοσοκομεία, σιδηροδρομικοί σταθμοί και εμπορικά κέντρα, μέχρι και καθεδρικοί ναοί.

Ωστόσο η Ρωσία σήμερα (24/7/2023) απειλεί την Ουκρανία με «σκληρά αντίποινα» μετά τις σημερινές επιθέσεις με drones και στόχο τη Μόσχα και τη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθέσεις που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο.

«Κρίνουμε αυτά τα συμβάντα ως μια νέα καταφυγή σε τρομοκρατικές μεθόδους από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Ουκρανίας για να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η βούληση της Δύσης να δει μια επιδείνωση της κατάστασης (σ.σ. στον πόλεμο στην Ουκρανία) βρίσκεται πίσω από τις θρασύδειλες πράξεις Ουκρανών νεοναζί», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, υποσχόμενο να «βρει και να τιμωρήσει» όλους τους ενόχους.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν είχαν νόημα από στρατιωτική άποψη. Καταδικάζουμε αυτό το νέο έγκλημα του καθεστώτος του Κιέβου και καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να το αξιολογήσουν αναλόγως», πρόσθεσε το υπουργείο.

Μια πηγή της ουκρανικής Άμυνας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση με στόχο τη Μόσχα έγινε από την GUR, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

https://twitter.com/DevanaUkraine/status/1683395070387445765?s=20

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, δύο ουκρανικά drones εξουδετερώθηκαν και συνετρίβησαν χωρίς να προκληθούν θύματα, το ένα κοντά στο κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το άλλο σε ένα εμπορικό κέντρο στη νότια Μόσχα.

Στην Κριμαία, μια αποθήκη πυρομαχικών επλήγη επίσης σήμερα σε μια νέα επίθεση με ουκρανικά drones στην περιοχή Τζάνκοϊ, στο βόρειο τμήμα αυτής της προσαρτημένης από τη Μόσχα χερσονήσου, ανέφερε ο Ρώσος κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ.

https://twitter.com/NOELreports/status/1683452675411660800?s=20

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις