Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο γιατί δεν ήθελε να καταταγεί

Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο γιατί δεν ήθελε να καταταγεί

Η μερική επιστράτευση που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει προκαλέσει χάος. Δεν είναι μόνο ότι παίρνουν με το… ζόρι ασθενείς, ηλικιωμένους και μαίες, ούτε ότι χιλιάδες νέοι φεύγουν άρον άρον από τη Ρωσία. Είναι και περιστατικά όπως αυτό το Ιρκούτσκ.

Το τελευταίο επεισόδιο με νεαρό Ρώσο που δεν ήθελε να ακολουθήσει την εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν για να καταταχθεί και να σταθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (26.09.2022) στο Ιρκούτσκ της Ρωσίας, όταν 25χρονος άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο, τραυματίζοντας σοβαρά τον υπεύθυνο!

Βίντεο ντοκουμέντο που έχει ανέβει στα social media φαίνεται να πυροβολεί τουλάχιστον μία φορά μέσα στο στρατολογικό κέντρο.

Άλλο βίντεο δείχνει τον ένοπλο να λέει σε αστυνομικούς πως είναι ο 25χρονος Ρουσλάν Ζίνιν. Ο νεαρός άνοιξε πυρ σε στρατολογικό κέντρο της πόλης Ουστ-Ιλίμσκ.

 

Το Reuters μεταδίδει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τα βίντεο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

Κέντρα στρατολογίας έχουν δεχθεί επιθέσεις αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη.

Διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Νταγκεστάν και τη Γιακουτία, περιφέρειες που έχουν και οι δύο προσφέρει δυσανάλογους αριθμούς στρατιωτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις