Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον εκδότη του ιστότοπου Mediazona

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον εκδότη του ιστότοπου Mediazona
photo epa

Οι αρχές στην Ρωσία εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον εκδότη του ιστοτόπου Mediazona, Πιότρ Βερζίλοφ.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρωσία συμπεριέλαβε τον Πιότρ Βερζίλοφ, εκδότη του ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης Mediazona, στον κατάλογο των καταζητούμενων ως ύποπτο για ποινική υπόθεση σχετικά με την απόκρυψη διπλής υπηκοότητας, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

Η Ανακριτική επιτροπή της Ρωσίας είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι είχε ξεκινήσει μια ποινική υπόθεση εναντίον του Βερζίλοφ, που είναι γνωστός επικριτής του Κρεμλίνου, επειδή δεν ανέφερε ότι είχε αποκτήσει και την καναδική υπηκοότητα.

«Αυτό δεν συνέβη σήμερα, ένταλμα σύλληψης για τον Πιότρ είχαν εκδώσει πριν από μισό χρόνο. Αυτό σχετίζεται με την ποινική υπόθεση για το δεύτερο διαβατήριο (ο Πιότρ είναι πολίτης της Ρωσίας, αλλά και του Καναδά), η οποία ξεκίνησε μετά την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει στην οικία του Βερζίλοφ το καλοκαίρι του 2020. Ο ίδιος δεν βρίσκεται στην Ρωσία» διευκρίνισε ο ιστότοπος Mediazona, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, τον Δεκέμβριο του 2014 ο Βερζίλοφ, απέκτησε την καναδική υπηκοότητα και δεν ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές. Στο διάστημα των επόμενων πέντε ετών, που επακολούθησε, σύμφωνα με την εκδοχή της Ανακριτικής Επιτροπής, δεν ενημέρωσε τις αρχές για την απόκτηση της δεύτερης υπηκοότητας. Η Mediazona διευκρίνισε ότι ο πατέρας του ζούσε στον Καναδά και ο ίδιος πήγε εκεί σχολείο και αφότου το τελείωσε πήρε την καναδική υπηκοότητα.

Ο Βερζίλοφ όπως επίσης και ο ιστότοπος Mediazona και ο διευθυντής του Σεργκέι Σμιρνόφ στις 29 Σεπτεμβρίου συμπεριλήφθηκαν στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις