Κόσμος

Ρωσία: Φονικές καταιγίδες πλήττουν τη χώρα – Εννέα νεκροί και εκατοντάδες οικισμοί βυθισμένοι στο σκοτάδι

Στο έλεος σφοδρών καταιγίδων βρίσκεται η κεντρική Ρωσία, που θρηνεί εννέα νεκρούς. Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες οικισμούς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Ρωσία και άλλοι 27 τραυματίστηκαν σε κατασκηνωτικό χώρο κοντά στη λίμνη Γιάλτσικ στην περιοχή Μάρι-Ελ, ως αποτέλεσμα των φονικών καταιγίδων.

Το AFP, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς στον κατασκηνωτικό χώρο.

Εικόνες που ανήρτησε το υπουργείο στην εφαρμογή Telegram δείχνουν αυτοκίνητα και αντίσκηνα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από πεσμένα δέντρα.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση 520 οικισμών, κατέστρεψαν στέγες και 41 κτίρια κατοικιών καθώς και επτά κτίρια που στεγάζουν κοινωνικές υπηρεσίες σε οκτώ περιοχές της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία: «Η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμάχων στη Γάζα», προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Εάν η Χαμάς εξαπολύσει αυτήν την επίθεση, θα ληφθούν μέτρα για την προστασία του λαού της Γάζας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της εκεχειρίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση
Μαχητές της Χαμάς
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
34