Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία για Ζαπορίζια: «Πολύ θετικό» το ότι ο ΔΟΑΕ μπόρεσε να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό

Ρωσία για Ζαπορίζια: «Πολύ θετικό» το ότι ο ΔΟΑΕ μπόρεσε να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό

Είναι «πολύ θετικό» το ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) μπόρεσαν την Πέμπτη (01.09.2022) να επιθεωρήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ακόμη κι αν είναι “πολύ νωρίς” για να αποτιμηθούν τα συμπεράσματά τους. Αυτό εκτιμούν στην Ρωσία, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου. 

«Συνολικά, βρίσκουμε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία έφθασε και άρχισε να εργάζεται παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας για την επίσκεψη των ειδικών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε μια αποτίμηση (…) Η ομάδα εξακολουθεί να είναι εκεί, άρα είναι ακόμη πολύ νωρίς, όμως το πιο σημαντικό είναι πως η αποστολή είναι εκεί», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η επιθεώρηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01.09.2022), από τον ΔΟΑΕ παρόντος του επικεφαλής του Ραφαέλ Γκρόσι, αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών που τροφοδότησαν φόβους για μια πυρηνική καταστροφή.

Ορισμένα μέλη της αποστολής του ΔΟΑΕ έφυγαν από τον σταθμό χθες βράδυ, άλλα όμως παρέμειναν επί τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις