Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις του ουκρανικού στρατού

Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έπληξε θέσεις του ουκρανικού στρατού

Θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας σε πολλές περιοχές της χώρας έπληξαν οι ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας που παράλληλα κατηγόρησε το Κίεβο ότι βομβάρδισε στόχους κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους στη Χερσώνα, το Μικολάιβ, το Χάρκοβο και το Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αποτυχημένη επίθεση κοντά στο Πράβντινε της Χερσώνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα επίπεδα ραδιενέργειας στη Ζαπορίζια –το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης–παραμένουν φυσιολογικά.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι δύο περιστατικά με βομβαρδισμούς καταγράφηκαν σήμερα κοντά στο εργοστάσιο.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρισαν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς κοντά στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ υιοθέτησε την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο ζητεί από την Ρωσία να τερματίσει την κατάληψη του εργοστασίου.

Το Βέλγιο στέλνει βαριά πολυβόλα, πυρομαχικά και χειμερινές στολές στην Ουκρανία

Το Βέλγιο αποφάσισε την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει βαριά πολυβόλα και πυρομαχικά καθώς και χειμερινές στολές, σύμφωνα με την Υπουργό ‘Αμυνας της χώρας.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο,ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο είχε ανακοινώσει τη μεταφορά δύο πολυβόλων και περίπου 4 τόνων καυσίμου ντίζελ στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ενώ ακολούθησαν και άλλες παραδόσεις οπλισμού. Επιπλέον, όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα, στα σχέδια βρίσκεται και η προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων, αλλά εκτιμάται ότι κάτι θα τέτοιο θα προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2023.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις