Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: «Λουκέτο» σε νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και… μαγαζιά με ναργιλέδες

Ρωσία

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα έδωσε εντολή σήμερα στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να κλείσουν τους κινηματογράφους, τα νυχτερινά κέντρα (ντισκοτέκ), τα κέντρα διασκέδασης, οι κλειστοί παιδότοποι και οι χώροι ηλεκτρονικών παιγνιδιών για παιδιά, όπως και να απαγορεύσουν την χρήση των ναργιλέδων σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες.

Την σχετική απόφαση είχε πάρει το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χθες, ενώ η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor θα ασκεί ελέγχους με τα αρμόδια τοπικά όργανα, για να διαπιστώνει αν τηρούνται οι απαγορεύσεις.

Δεν… ανησυχεί η Ρωσία για τα κρούσματα

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, δήλωσε σήμερα ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των νοσούντων από κορονοϊό αυξηθεί στην χώρα υπάρχουν επαρκείς κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας για την νοσηλεία τους.

Click4more: Πούτιν αλά… Breaking Bad σε ασθενείς με κορονοϊό! video, pics

«Οι κλίνες στα νοσοκομεία είναι επαρκείς, το σύστημα θα περάσει σε άλλο σχήμα» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στο «Πρώτο κανάλι» της ρωσικής τηλεόρασης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισήμανε ότι οι συνέπειες για όσους κάνουν χρήση αλκοόλ μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, θα είναι πολύ πιο επώδυνες όπως επίσης και για τους καπνιστές που έχουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η χρήση διαφόρων μέσων (και καλλυντικών ειδών) που περιέχουν οινόπνευμα για απολύμανση

Η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospoterbnadzor από κοινού με το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου θα πρέπει εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν να χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα που περιέχουν οινόπνευμα, συμπεριλαμβανομένων και καλλυντικών ειδών για λόγους απολύμανσης. Εν συνεχεία θα πρέπει να ενημερώσουν την κυβέρνηση έως (σήμερα) τις 24 Μαρτίου, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Στο μετρο αυτό προσφεύγει η ρωσική κυβέρνηση λόγω της έλλειψης αντισηπτικών για τα χέρια που παρατηρείται στην αγορά.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις από τις αρχές Απριλίου αναμένεται να αυξήσουν τρεις φορές την παραγωγή αντισηπτικών χεριών, επισημαίνοντας ότι ήδη οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν επί εικοσιτετράωρου βάσεως παράγοντας 3 εκατομμύρια αντισηπτικά και 350 εκ. λίτρα απολυμαντικών για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις