Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Μπόνους 12.000 δολαρίων σε Ρώσο στρατιώτη που κατέστρεψε άρμα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Ρωσία: Μπόνους 12.000 δολαρίων σε Ρώσο στρατιώτη που κατέστρεψε άρμα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Ρώσος στρατιώτης που κατέστρεψε ένα γερμανικής κατασκευής άρμα μάχης Leopard σε μάχη στην Ουκρανία έλαβε αμοιβή ενός εκατομμυρίου ρουβλίων (11.842 δολάρια) από ιδιωτικό ίδρυμα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον στρατιώτη, τον Αντρέι Κραβτσόφ, να κάθεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και να λαμβάνει πιστοποιητικό βράβευσης για την καταστροφή του Leopard από τον Αλεξάντρ Καρέλιν, τρεις φορές Ολυμπιονίκη στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε πότε και πού ο Κραβτσόφ κατέστρεψε το Leopard, ούτε τις λεπτομέρειες για τη νοσηλεία του.

Στο βίντεο ο στρατιώτης φαίνεται να έχει χάσει το δεξί του χέρι.

Η Ρωσία λέει ότι οι δυνάμεις της έχουν καταστρέψει γερμανικής κατασκευής Leopards και αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley από τότε που η Ουκρανία ξεκίνησε μια αντεπίθεση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει από ανεξάρτητές πηγές τους ισχυρισμούς αυτούς της Μόσχας.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε καταβάλει ατομικά μπόνους σε περισσότερους από 10.000 Ρώσους στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για την καταστροφή ή την αρπαγή ουκρανικού εξοπλισμού ή εξοπλισμού που προμήθευσε στο Κίεβο η Δύση.

Το ρωσικό υπουργείο έχει βγάλει και «ταρίφα», ανακοινώνοντας ότι τα μπόνους ανέρχονται σε 100.000 ρούβλια για άρματα μάχης και 300.000 ρούβλια για αεροσκάφη.

Παραδίδοντας το πιστοποιητικό βράβευσης, ο Καρέλιν είπε στον Κραβτσόφ: «Πρόκειται για θαυμάσιες πρόσθετες πληρωμές για όσους προκαλούν σημαντική ζημιά στον εχθρό, επιπλέον αυτής που κάνει το κράτος».

Το μπόνους καταβλήθηκε από ένα ταμείο που ιδρύθηκε από ιδιωτική ομάδα επιχειρηματιών, ένα παράδειγμα του πώς ορισμένες ρωσικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να επιδείξουν δημόσια την πίστη τους στη ρωσική εισβολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις