Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ρωσία: Νεκροί οι δύο υποστηρικτές του ISIS που κρατούσαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή στο Ροστόφ

Ρωσία: Νεκροί οι δύο υποστηρικτές του ISIS που κρατούσαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή στο Ροστόφ

Συναγερμός σήμανε σε φυλακή στο Ροστόφ της Ρωσίας όπου υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πιάσει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 
Συγκεκριμένα έξι κρατούμενοι, ορισμένοι με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε ένα κέντρο προσωρινής κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας και ζητούν ελεύθερη διέλευση σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση οι κρατούμενοι που είχαν πιάσει ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, σκοτώθηκαν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX. Οι υπάλληλοι της φυλακής είναι καλά στην υγεία τους. 

Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι ήδη καταδικασμένοι για τρομοκρατικά εγκλήματα, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φρουρών όπου έπιασαν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το Baza, ένα κανάλι στο Telegram.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνται για εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.

 

«Το κέντρο λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται στο σημείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax είχε αναφέρει ότι οι κρατούμενοι ζήτησαν αυτοκίνητο και ελεύθερη διέλευση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις