Κόσμος

Ρωσία: Ο Ραμζάν Καντίροφ υπέβαλε την παραίτησή του στον Πούτιν

Οι δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το μέλλον της πολιτικής του καριέρας

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ρωσία, αφού ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε σήμερα (06.05.2025) ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

Ειδικότερα, ο Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς στην Ρωσία και στενός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκάλυψε ότι θέλει να απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του.

Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν στο πολιτικό του μέλλον, λέγοντας πως:

«Έχω ακούσει κι εγώ αυτές τις φήμες. Γράφουν κάθε λογής πράγματα. Αντιθέτως, ζητώ να απαλλαγώ από τη θέση μου. Άλλοι θα έχουν τις δικές τους πρωτοβουλίες, το δικό τους όραμα. Ελπίζω ότι το αίτημά μου θα εγκριθεί».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις, με τον ίδιο να αναγκάζεται να διευκρινίσει:

«Δεν αποφασίζω εγώ αν θα παραμείνω στη θέση του Αρχηγού της Τσετσενικής Δημοκρατίας ή όχι, αλλά μια τέτοια απόφαση λαμβάνεται μόνο από ένα άτομο, τον Ανώτατο Αρχηγό μας, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν».

Ο Ραμζάν Καντίροφ έστειλε επιστολή στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να εγκριθεί η παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσετσένος ηγέτης είχε δηλώσει το 2016, το 2017 αλλά και το 2022 ότι θέλει να αποχωρήσει από την θέση του, ωστόσο και τις τρεις φορές δεν προχώρησε η πολιτική διαδικασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου