Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ρωσία: Οι αρχές κατάσχεσαν λογαριασμούς του συγγραφέα Μπόρις Ακούνιν – Έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστής και τρομοκράτης»

Ρωσία: Οι αρχές κατάσχεσαν λογαριασμούς του συγγραφέα Μπόρις Ακούνιν – Έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστής και τρομοκράτης»

Ο γνωστός συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν δήλωσε πως οι αρχές της Ρωσίας δέσμευσαν περισσότερα από 65.000 δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου στη Ρωσία. Ο συγγραφέας μένει στην Βρετανία.

Ο γεννηθείς στην Γεωργία συγγραφέας, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Γκριγκόρι Τσκχαρτισβίλι , δήλωσε ότι 6 εκατομμύρια ρούβλια που είναι στο όνομα της συζύγου του Έρικα κατασχέθηκαν από τις αρχές της Ρωσίας. Ο ίδιος προειδοποίησε άλλους Ρώσους που ζουν στο εξωτερικό να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

«Οι αξιωματικοί της ρωσικής αστυνομίας περνούν σε νέα φάση: τα βάζουν με τα μέλη της οικογένειας» έγραψε ο Ακούνιν σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο Ακούνιν, που είναι γνωστός για τα δημοφιλή ιστορικού περιεχομένου αστυνομικά μυθιστορήματα του, έχει συμπεριληφθεί από την Ρωσία στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων» και των «εξτρεμιστών και τρομοκρατών» αφότου καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία.

Αρχές Φεβρουαρίου του 2024 δικαστήριο της Μόσχας έδωσε εντολή για την ερήμην σύλληψη του με την κατηγορία της δικαιολόγησης της τρομοκρατίας και της διασποράς ψευδών πληροφοριών για τις ένοπλες δυνάμεις.

Ο ηλικίας 67 ετών Ακούνιν, δήλωσε ότι οι λογαριασμοί της συζύγου του δεσμεύθηκαν καθώς θεωρήθηκε ύποπτη για «κοινή εγκληματική δραστηριότητα» αφότου χρήματα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά «άγνωστων τεχνικών συσκευών με δημόσια πρόσβαση στο internet» και το σπίτι του ζεύγους στη Βρετανία.

Η περίοδος της κατάσχεσης θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η Ρωσία ψήφισε αυτόν τον μήνα νόμο που επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν την περιουσία εκείνων που έχουν εκφράσει επικριτικές απόψεις για τον πόλεμο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις