Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρωσία: Παράσημο μετά θάνατον στα θύματα της φωτιάς στο υποβρύχιο

Ρωσία: Παράσημο μετά θάνατον στα θύματα της φωτιάς στο υποβρύχιο

Λεπτομέρειες για την τραγωδία με το ρωσικό υποβρύχιο έδωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου. Όπως ανακοίνωσε όλα τα μέλη του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους θα παρασημοφορηθούν μετά θάνατο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, δύο μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο βαθυσκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρθηκε στις ηρωικές προσπάθειες των 14 μελών του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους, αλλά και στα μέλη του πληρώματος που επέζησαν, επισημαίνοντας ότι πρωτίστως έσωσαν την ζωή ενός πολίτη που εκπροσωπούσε την βιομηχανία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι μετά τη διάσωση του πολίτη, τα μέλη του πληρώματος «πάλεψαν μέχρι τέλους για να σώσουν το σκάφος». «Με τίμημα την ίδια τους την ζωή ανέλαβαν ένα δύσκολο έργο, εξάλειψαν την εστία της πυρκαγιάς, έσωσαν τους συντρόφους τους και το βαθυσκάφος», υπογράμμισε ο Σεργκέι Σόϊκγου στην σύσκεψη που έγινε στο Σεβερομόρσκ στην οποία συμμετείχε η επιτροπή για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Σεβερομόρσκ , στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής που έχει αναλάβει την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος, είπε ότι «συνέβη μια μεγάλη τραγωδία. Έχασαν την ζωή τους οι σύντροφοι μας, οι συνάδελφοι μας».

Παράλληλα είπε ότι «η πυρκαγιά σημειώθηκε στο βαθυσκάφος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ερευνών στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ως αποτέλεσμα έχασαν την ζωή τους 14 μέλη του πληρώματος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν».

Ο Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι επτά από τα μέλη του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους ήταν πλοίαρχοι 1ης τάξεως και τρεις πλοίαρχοι 2ης τάξεως. Δύο έφεραν τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας».

Ο Σεργκέι Σόιγκου εξήρε την εκπαίδευση των μελών του πληρώματος λέγοντας ότι «ήταν μοναδικοί στο είδος τους ειδικοί, επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση, που πραγματοποιούσαν σημαντικές έρευνες όσον αφορά την μελέτη της υδρόσφαιρας της Γης». Τέλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα παράσχει την αναγκαία βοήθεια και υποστήριξη στις οικογένειες των μελών του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους, δίνοντας την υπόσχεση ότι όλα τα μέλη του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους θα παρασημοφορηθούν μετά θάνατο με τιμητικές διακρίσεις. Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεργκεί Σόιγκου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις