Κόσμος

Ρωσικό υπ. Εξωτερικών στον Έλληνα πρέσβη: Υπάρχει αμερικανικός “δάκτυλος” πίσω από τις απελάσεις

Αμερικανικό "δάκτυλο" βλέπει το Κρεμλίνο πίσω από την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα. Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα νωρίτερα κάλεσε για το θέμα αυτό τον Έλληνα πρέσβη στην Μόσχα, προκειμένου να τον ενημερώσει και για τις επόμενες κινήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το sputnik, πρόκειται για μια αντιρωσική απόφαση η οποία έχει υποκινηθεί από την Ουάσινγκτον.

Αναφέρει επίσης ότι η πρακτική αυτή είναι εντελώς παράλογη, μιας και δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα όσα ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά, δηλαδή, ότι οι διπλωμάτες προσπάθησαν να αναμιχθούν στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Τass επίσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ πριν το συνέδριο: Δούκας εναντίον Ανδρουλάκη για προκριματικές εκλογές και μετεκλογικές συνεργασίες
«Πολύ σωστά λοιπόν λέει ο πρόεδρος ότι δεν θα πάμε με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως μετεκλογικά, όχι προεκλογικά, μετεκλογικά πρέπει να είμαστε διασφαλισμένοι ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί»
Ο Χάρης Δούκας και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Η ΕΕ βγαίνει στην αντεπίθεση και ετοιμάζει δασμούς 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ μετά τον εκβιασμό Τραμπ για τη Γροιλανδία
Τα αντίποινα φαίνεται να είναι ένας τρόπος για να δώσουν στους Ευρωπαίους ηγέτες το πλεονέκτημα σε κρίσιμες συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός
Στρατιώτες στη Γροιλανδία