Κόσμος

Ρουμανία: Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου – Το χρονικό της τραγωδίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον δρόμο της επιστροφής έχουν αρχίσει να παίρνουν αρκετοί από τους επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου που είχε τροχαίο δυστύχημα χθες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας με αποτέλεσμα ένας 53χρονος να χάσει τη ζωή του.

Κάποιοι από τους επιβάτες έχουν ήδη επιστρέψει από το Βουκουρέστι ενώ ορισμένοι θα φτάσουν το απόγευμα έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες από τον εφιάλτη που έζησαν όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εννέα επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επέστρεψαν ήδη αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ ακόμη εννέα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου. Πλην τριών περιπτώσεων, οι υπόλοιποι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιοι παραμένουν στο Βουκουρέστι γιατί έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

troxaio voukouresti elliniko leoforeio

Η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας βγήκε από το τεχνητό κώμα.

Πρόκειται για την γυναίκα που είχε διασωληνωθεί και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Αποσωληνώθηκε η 30χρονη τραυματίας

Η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ανέφερε πως η γυναίκα που ήταν χθες σε τεχνητό κώμα αποσωληνώθηκε και πλέον έχει τις αισθήσεις της.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν από τη Λάρισα με τη μητέρα του να συγκλονίζει μιλώντας στο newsit.gr.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το λεωφορείο ξεκίνησε την Πέμπτη από το Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

troxaio voukouresti elliniko leoforeio

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι και σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Στο μεταξύ, ο ρουμανικός τύπος επικαλείται μαρτυρίες επιβατών, μεταξύ των οποίων ότι υπήρχε μόνο ένας οδηγός κουρασμένος γιατί οδηγούσε επί ώρες.

«Ο οδηγός είναι συγκλονισμένος» είπε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου, ο οποίος έκανε λόγο για επτά ατυχήματα στο ίδιο σημείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Ελβετία: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στη Ζυρίχη – Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», 3 τραυματίες
Σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minuten, την ώρα της επίθεσης ομάδα μαθητών περνούσε από τον σταθμό - Ο ύποπτος συνελήφθη από την αστυνομία και πρόκειται για 31χρονο Ελβετό
Αστυνομικοί στην Ελβετία
Ανανεώθηκε πριν 42 λεπτά
Ποινική έρευνα σε βάρος της Τζιν Κάρολ που είχε κατηγορήσει τον Τραμπ για σεξουαλική επίθεση
Η Τζιν Κάρολ είχε ισχυριστεί στο βιβλίο της το 2019 ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1990 - «Δεν είναι ο τύπος μου» είχε απαντήσει ο Τραμπ
Τζιν Κάρολ
Κλοιός σκανδάλων για τον Σάντσεθ στην Ισπανία: Υποθέσεις διαφθοράς για τον αδελφό, τη σύζυγο και τον Θαπατέρο τον πιέζουν για πρόωρες εκλογές
Η έφοδος της ισπανικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία των Σοσιαλιστών κλιμακώνει την πολιτική πίεση προς τον Σάντσεθ, καθώς οι έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς φτάνουν μέχρι το στενό του περιβάλλον
Πέδρο Σάντσεθ 11